Izraelská polícia vypočúvala premiérovu manželku, je podozrivá zo sprenevery

NETKY.SK • 1 Január 2016, 09:23 • 2 min
Izraelská polícia vypočúvala premiérovu manželku, je podozrivá zo sprenevery

TEL AVIV - Manželku izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vypočúvala dnes polícia pre podozrenie zo zneužitia verejných prostriedkov na súkromné účely, píše agentúra DPA. Sara Netanjahuová sa podľa nej dostavila na policajný výsluch na oddelenie zvláštnej protikorupčnej jednotky v meste Lod v strednom Izraeli.

slovakia

left justify in out

Netanjahuová údajne najala blízkeho spolupracovníka a člena manželovej strany Likud ako elektrikára. Tento muž mal potom niekoľko mesiacov takmer každý víkend navštevovať premiérov súkromný dom, za čo bol odmeňovaný z peňazí daňových poplatníkov.

 

Z verejných prostriedkov tiež 57-ročná Netanjahuová dala podľa obvinení vyrobiť záhradný nábytok do oficiálnej premiérskej rezidencie v Jeruzaleme. Ten však neskôr dala previezť do svojho súkromného domu v prímorskom meste Cézarea a do jeruzalemskej vily poslala starý.

 

Peniazmi vyzbieranými od daňových poplatníkov ďalej údajne platila starostlivosť o svojho otca v čase, keď žil v ich štátnej rezidencii v Jeruzaleme. Netanjahuová je tiež podozrivá z toho, že v niektorých prípadoch používala falošné faktúry.

 

Vyšetrovanie týchto podozrení nariadil úrad izraelského generálneho prokurátora začiatkom roka 2015. Na zlé zaobchádzanie sa už v minulosti sťažovalo viacero bývalých zamestnancov premiérovej manželky.

 

Saru Netanjahuovú jej kritici opisujú ako tyranskú ženu spreneverujúcu verejné prostriedky, ktorá od zamestnancov očakáva, že splnia každý jej rozmar. Jej priaznivci zasa tvrdia, že ide o platenú očierňujúcu kampaň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies