Izraelčania protestovali proti nedostatočnému zásahu voči Hamasu

NETKY.SK • 15 August 2014, 06:38 • 2 min
Izraelčania protestovali proti nedostatočnému zásahu voči Hamasu

TEL AVIV - Približne 10.000 Izraelčanov protestovalo vo štvrtok v Tel Avive proti, ako tvrdili, zlyhaniu vojny v pásme Gazy, ktorá mala podľa nich rázne zastaviť raketové a mínometné útoky na juh židovského štátu.

slovakia

left justify in out

Mnohí z demonštrantov pochádzali z oblastí, ktoré najviac zasiahli rakety vypálené z pásma Gazy, uviedla agentúra Reuters. Pripomenula, že od pondelka znepriatelené strany uzavreli dve po sebe nasledujúce prímeria. Pokoj zbraní by mal trvať do 19. augusta.

 

V konflikte zahynulo 1945 Palestínčanov, väčšinou civilistov, 64 izraelských vojakov a traja civilisti v Izraeli. Avšak demonštranti v Tel Avive sa obávajú ďalších násilností po vypršaní prímeria.

 

"Musíme ich rozdrviť. Hamasu nesmieme dovoliť, aby rozhodoval o tom, či moja rodina bude v noci pokojne spať," povedal jeden z protestujúcich.
      

Ďalší uviedli, že izraelská armáda by mala zničiť celý raketový arzenál hnutia Hamas. Niektorí tvrdili, že sa cítia zradení vládou, ktorá sľúbila prostredníctvom vojny obnovenie pokoja na juhu Izraela.
     

 Podľa Reuters bola demonštrácia najväčšou verejnou kritikou vlády od vypuknutia vojny v pásme Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies