Izrael zbombardoval v pásme Gazy sedemposchodovú budovu s kanceláriami Hamasu

NETKY.SK • 24 August 2014, 09:10 • 2 min
Izrael zbombardoval v pásme Gazy sedemposchodovú budovu s kanceláriami Hamasu

GAZA - Izraelské nálety na mesto Rafah v južnom cípe pásma Gazy zdemolovali dnes zavčasu ráno sedemposchodovú kancelársku budovu a ťažko poškodili dvojposchodovú budovu nákupného strediska s desiatkami obchodov. Informovala o tom agentúra AP na základe oznámenia miestnej polície.

slovakia

left justify in out

V sedemposchodovom objekte boli pracovne Hamasom spravovaného ministerstva vnútra. V obchodnom centre utrpelo zranenia sedem ľudí, vzdušné útoky si však obete na ľudských životoch nevyžiadali.
      

Nálety sa uskutočnili len niekoľko hodín po tom, čo Izrael zbombardoval v Gaze 12-poschodový výškový obytný dom. Izrael tvrdí, že cieľom jeho útoku bolo operačné centrum Hamasu, sídliace v tejto obytnej panelovej budove.
      

Medzitým armáda židovského štátu oznámila, že na Izraelom okupované Golanské výšiny bolo zo Sýrie vypálených päť rakiet, ktoré dopadli do neobývaných oblastí.
      

Ozbrojený izraelsko-palestínsky konflikt sa naďalej stupňuje a Egypt preto vyzýva obe strany, aby v Káhire obnovili nepriame rozhovory. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies