Izrael pátra po nezvestnom vojakovi a pokračuje v bombardovaní Gazy

NETKY.SK • 2 August 2014, 08:55 • 2 min
Izrael pátra po nezvestnom vojakovi a pokračuje v bombardovaní Gazy

GAZA - V rámci pátrania po izraelskom vojakovi, ktorého podľa predstaviteľov židovského štátu uniesli militanti z hnutia Hamas, pokračovali dnes ráno izraelské ozbrojené sily v mohutnom ostreľovaní a bombardovaní desiatok objektov v pásme Gazy, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa palestínskych predstaviteľov pri izraelských náletoch na mesto Rafah a jeho okolie zahynulo najmenej 35 Palestínčanov. V dôsledku bombardovania museli palestínske úrady evakuovať aj hlavnú nemocnicu v oblasti.
      

Predstavitelia ozbrojených síl židovského štátu sú presvedčení, že nezvestného vojaka, podporučíka Hadara Goldina (23), uniesli v piatok po prepade zo zálohy militanti z Hamasu približne hodinu po vyhlásení humanitárneho prímeria, ktoré vstúpilo do platnosti o 08.00 miestneho času. Predstavitelia ozbrojeného krídla hnutia Hamas však tvrdia, že o únose alebo zajatí izraelského vojaka nemajú nijaké informácie a z porušenia prímeria, ktoré nevydržalo ani päť hodín, obviňujú Izrael.
      

Izraelsko-palestínske prímerie - pôvodne naplánované na 72 hodín - malo viesť udržateľnému pokoju zbraní v pásme Gazy. Počas 25 dní trvajúcej vojny v pásme Gazy doposiaľ prišlo o život viac než 1650 Palestínčanov - väčšinou civilistov - a vyše 60 Izraelčanov, väčšinou vojakov, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies