Izrael oznámil zadržanie členov Hamasu plánujúcich útoky v Jeruzaleme

NETKY.SK • 27 November 2014, 11:56 • 2 min
Izrael oznámil zadržanie členov Hamasu plánujúcich útoky v Jeruzaleme

JERUZALEM - Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet dnes oznámila, že odhalila v Predjordánsku skupinu príslušníkov Hamasu, ktorí plánovali útoky veľkého rozsahu na Izraelčanov v Jeruzaleme.

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia zadržali agenti kontrarozviedky viac než 30 militantov Hamasu, ktorých útoky mali byť namierené okrem iných cieľov proti jeruzalemskej mestskej železnici a najväčšiemu futbalovému štadiónu v meste.
      

Zadržaných naverbovali a vycvičili v Jordánsku a Turecku, uvádza oznámenie, o ktorom informovala agentúr AP. Tá pripomína, že palestínske militantné hnutie Hamas vládne v pásme Gazy, pokým v Predjordánsko vedie vláda palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása z konkurenčného hnutia Fatah.
      

K zatknutiam došlo v čase najhoršej vlny násilia v Izraeli za posledné desaťročie. Pri útokoch Palestínčanov za uplynulý mesiac zahynulo 11 ľudí, vrátane piatich obetí útoku v synagóge v Jeruzaleme z minulého týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies