Rusko sa pred svetovým šampionátom posilnilo o ďalšieho hráča z NHL

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 14:46 • 2 min
Rusko sa pred svetovým šampionátom posilnilo o ďalšieho hráča z NHL

BRATISLAVA - Po vypadnutí Colorada Avalanche v druhom kole play off proti San Jose Sharks sa pre ruskú zbornú uvoľnila ďalšia hviezda z NHL. Tentoraz sa jedná o mladíka z obranných radov Colorada Nikitu Zadorova.

slovakia

left justify in out

Ďalšou posilou pre ruskú reprezentáciu na na majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach bude zadák Colorada Avalanche Nikita Zadorov. Miestenku na šampionát si vybojoval vďaka výkonom v tohtoročnej NHL. Veď Avs skončili len tesne pred bránami finále konferencie, keď v sedemzápasovej bitke podľahli San Jose Sharks. 

 

 

Dvadsaťštyriročný bek odohral v základnej časti 70 zápasov so ziskom 14 bodov (7+7). V 12 dueloch vyraďovacej fázy síce nebodoval, no do obranných radov bude tento statný Rus určite prínosom. "Nikita dostal pozvánku do ruskej reprezentácie a vyjadril sa súhlasne. Zatiaľ však neviem povedať, kedy sa pripojí k mužstvu," cituje hráčovho agenta Dana Milsteina portál championat.com.

 


Rusi sa na MS 2019 predstavia v základnej B-skupine v Bratislave. Uvidíme teda ako si tým nabitý hviezdami poradí s našimi susedmi Čechmi, vicemajstrami sveta Švajčiarmi či úradujúcimi dvojnásobnými šampiónmi Švédmi.  V kádri "zbornej" zatiaľ figuruje bez Zadorova už štrnásť hráčov z NHL. Na šampionáte si zahrajú aj hviezdni útočníci Nikita Kučerov, Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin alebo Jevgenij Kuznecov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies