Útok na univerzitu v Kábule sa udial počas knižného veľtrhu. Podozrievajú Islamský štát

NETKY.SK • 3 November 2020, 07:52 • 2 min
Útok na univerzitu v Kábule sa udial počas knižného veľtrhu. Podozrievajú Islamský štát

Mnohí študenti univerzity v Afganistane sa práve nachádzali uprostred trhu s knihami.

slovakia

left justify in out

Útočili ozbrojenci, ktorí sa dostali do priestorov akademickej samosprávy univerzity. Po niekoľkohodinovom boji a prestrelke zabili a zranili zväčša práve študentov. O život pri útoku prišlo najmenej 19 ľudí a 22 sa zranilo. Hovorca ministerstva vnútra prezradil, že útočili traja muži, ktorí boli počas prestrelky zabití.

 

 

Atašé i veľvyslanec?

Iránska polooficiálna tlačová agentúra ISNA ešte v nedeľu dodala, že knižný veľtrh, na ktorom by malo byť zhruba 40 iránskych vydavateľov, mali otvoriť iránsky veľvyslanec a kultúrny atašé. Iránska štátna televízia síce informácie o útoku poskytla, ale o predstaviteľoch krajiny neinformovala.

 

Taliban nie

Zatiaľ nie je známy motív tohto útoku, keďže žiadna teroristická organizácia sa pod túto závažnú udalosť nepodpísala. Podozrenie však podľa agentúry AP padá na extrémistickú skupinu Islamský štát. Od útoku sa dištancuje Taliban. Prečítajte si aj o teroristickom útoku vo Viedni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies