Izolovaný kmeň amazonských Indiánov začal robiť problémy

NETKY.SK • 1 Február 2012, 08:07 • 2 min
Izolovaný kmeň amazonských Indiánov začal robiť problémy

Izolovaný kmeň amazonských Indiánov začal robiť problémy - Krimi Úrady v Peru zaznamenali dva útoky príslušníkov predtým izolovaného kmeňa amazonských Indiánov, ktorí sa začali objavovať na brehoch rieky, známej environmentálnou turistikou. Uviedla to dne

slovakia

left justify in out

img

Úrady v Peru zaznamenali dva útoky príslušníkov predtým izolovaného kmeňa amazonských Indiánov, ktorí sa začali objavovať na brehoch rieky, známej environmentálnou turistikou. Uviedla to dnes tlačová agentúra AP.
      Správanie sa malej skupiny Indiánov z kmeňa Maškov-Pirov uviedlo vedcov do pomykova. Podľa ich názoru mohli útoky súvisieť s činnosťou drevorubačov a nízko letiacimi lietadlami štartujúcich z neďalekých ložísk ropy a zemného plynu.
      Príslušníkov kmeňa obviňujú z dvoch útokov lukom a šípmi na ľudí pri brehoch rieky v peruánskom regióne Madre de Dios, kde Indiánov prvý raz pozorovali vlani v máji. Pri jednom útoku bol vážne zranený lesný strážca, pri druhom zahynul Indián, ktorý s kmeňom Maškov-Pirov udržiaval kontakt.
      Medzinárodná mimovládna organizácia Survival International, podporujúca pôvodné etniká, dnes zverejnila fotografie príslušníkov kmeňa na brehu rieky.
      V Británii sídliaca organizácia uviedla, že ide o doteraz najdetailnejší pohľad na Indiánov bez kontaktu s civilizáciou, aký sa podarilo nafotografovať. Vo svete je podľa Survival International približne 100 takýchto skupín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies