Island prvýkrát na vrcholnom podujatí, Gunnarsson: Neuveriteľné

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:17 • 2 min
Island prvýkrát na vrcholnom podujatí, Gunnarsson: Neuveriteľné

REYKJAVÍK - Futbaloví reprezentanti Islandu sa prvýkrát v histórii prebojovali na vrcholné podujatie. Miestenku na EURO 2016 vo Francúzsku si definitívne zabezpečili domácou bezgólovou remízou s Kazachstanom, vďaka ktorej v tabuľke A-skupiny skončia prinajhoršom druhí. Pred záverečnými dvomi zápasmi majú pred tretím Tureckom nedostihnuteľný sedembodový náskok.

slovakia

left justify in out

Islanďania už v kvalifikácii MS 2014 v Brazílii naznačili, že s nimi treba rátať. Prebojovali sa až do dvojkolovej baráže, v ktorej podľahli Chorvátsku. V dueloch o EURO 2016 sa presadili v konkurencii Česka, Holandska a Turecka. Pod taktovkou švédskeho trénera Larsa Lagerbäcka ukázali technickú vyspelosť a výbornú kondičnú pripravenosť.

 

Po záverečnom hvizde súboja proti Kazachom vytryskol na štadióne v Reykjavíku gejzír radosti. "Je to neuveriteľné, som šokovaný. Tvrdo sme pracovali na tom, aby sme dosiahli náš cieľ. Keď som začínal s futbalom, ani vo sne ma nenapadlo, že budem pri historickom prvom postupe Islandu na finálový turnaj ME," nadchýnal sa v rozhovore pre islandskú televíziu reprezentačný kapitán Aron Gunnarsson.

 

Obrovskú radosť z postupu mal aj švédsky kormidelník na islandskej lavičke. "Postúpiť na ME so Švédskom bol pre mňa obrovský úspech, ale kvalifikovať sa na EURO ako kouč Islandu je niečo extra výnimočné. Som veľmi hrdý na tento tím. Cítim, ako sú všetci Islanďania hrdí a šťastní. Nepovedal by som, že som teraz národným hrdinom, takými boli v minulosti Nelson Mandela či Martin Luther King. Ja som iba obyčajným futbalovým trénerom. Dostal som šancu pracovať so skvelou skupinou hráčov, ktorí úplne zaslúžene postúpili na ME. Je radosť s nimi robiť. Máme postup vo vrecku už dve kolá pred koncom kvalifikácie, čo je fantastický výsledok," povedal Lagerbäck pre uefa.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies