Neznámy hacker útočí na slovenské celebrity. Vydiera ich kompromitujúcim materiálom!

NETKY.SK • 31 Január 2022, 13:33 • 2 min
Neznámy hacker útočí na slovenské celebrity. Vydiera ich kompromitujúcim materiálom!

Vyzerá to tak, že my ľudia sme nepoučiteľní a hackeri stále o krok pred nami! Viacero slovenských celebrít zverejnilo, že sa stali obeťami vydierania hackerov, ktorí majú údajne v rukách ich intímne fotografie či videá. Postupne sa hlási viac a viac obetí.

slovakia

left justify in out

Lavínu priznamí spustila herečka Dominika Kavaschová. Reagovali i Emma Drobná a Filip Šebo, ktorí priznali strach a odišli zo sociálnych sietí. Ako ďalší vyšiel na verejnosť s priznaním Martin Klinčúch, superstar Adam Pavlovčin alebo Erika Barkolová. Vyjadrila sa i Zdena Studenková, ktorá vydierača dokonca vysmiala.

 

img

 

Zdá sa, že na naše celebrity zaútočil hacker, ktorý si chce zarobiť. Zatiaľ však nie je jasné, či ide o jednu alebo viacero osôb. Nie je jasné, či vydieranie pácha jeden alebo viacerí hackeri.

 

Medzi prvými sa vyjadrila Dominika Kavaschová: „Pred pár dňami mi napísal niekto na Instagrame správu. Je to staršia správa, ale až pred pár dňami som si ju prečítala. Tvrdil, že má moje intímne fotky. Vtedy som si uvedomila, že mám intímne fotky a proste by som dala ruku do ohňa, že som ich dokonca vymazala. Čiže vôbec neviem, ako sa k nim ten človek dostal,“ opísala smutná vo videu.

 

img

 

„Ostalo mi zle. Nespala som už niekoľko nocí a rozhodla som sa, že s tým vyjdem verejne, pretože mám pocit, že sa to niekam dostane. Ten človek ma začal vydierať, chce peniaze,“ dodala.

 

 

Útočník si zgustol aj na Emme Drobnej a Filipovi Šebovi: „Niekto neznámy nás kontaktoval, že sa nám nabúral medzi naše súkromné účty. Stiahol všetky dokumenty a fotky a podobné materiály a začal sa nám vyhrážať. Vydiera nás, aby sme mu zaplatili, aby to nedával von. S tým, samozrejme, nesúhlasíme, ale čo je najhoršie, že sme sa už presvedčili, že je to vonku,“ zverejnili Drobná a Šebo s tým, že potvrdili pravosť intímnych záberov.

 

img

 

Martin Klinčúch sa tiež posťažoval: „Vyhráža sa, že sa mi dostane do telefónu a zverejní nejaké veci, pokiaľ mu nedám 10-tisíc eur. Vôbec som to nebral vážne, ešte som sa mu vysmial. Dnes ráno mi poslal link na video. Moje nahé video. Pýta odo mňa 5 bitcoinov, inak to zverejní. Päť bitcoinov je viac ako 160-tisíc eur. Neviem, čo mám robiť. Neviem, či to môže zájsť ďalej. Samozrejme, nechcem, aby sa to dostalo na verejnosť, takže budem musieť niekde zohnať 5 bitcoinov,“ povedal so slzami v očiach.

 

 

Hacker si vyhliadol aj Eriku Barkolovú: „Zostrihal som pornografické video s vašou masturbáciou. Vaša tvár je dokonale viditeľná. Nemyslím si, že takýto obsah by bol dobrý pre vašu povesť,“ píše kriminálnik. Pýta si od nej 1 000 eur. Neznámy útočník sa nezastavil ani v prípade víťaza posledného ročníka SuperStar Adama Pavlovčina, ktorému už stihol ukradnúť jeho pripravovanú pesničku a zverejniť ju.

 

„Našiel som si správu od danej osoby. Tvrdí, že sa mi nabúral do mojich osobných dát a chce peniaze. Inak to zverejní. Neviem, či tomu mám veriť, v každom prípade to, čo koluje, je naozaj moja pripravovaná pesnička,“ povedal Adam.

 

 

Hacker zaútočil aj na Zdenu Studenkovú, ktorá si však z toho veľkú hlavu nerobí. „Dostala som niekoľko takýchto výhražných mailov a aby som zaplatila určitú sumu. Nie som si vedomá vôbec toho, že by niekto mohol mať moje fotografie takého druhu,“ povedala Studenková.  Myslí si, že je hrozné, keď si dovolí skúšať niečo také aj na ňu. 

 

img

 

Právnik sa vyjadril, že obete sa môžu brániť podaním trestného oznámenia na páchateľa, ktorému môže v prípade dokázania viny hroziť až 25 rokov odňatia slobody.  „V prípade vydierania celebrít zverejnením ich intímnych fotiek a videí by mohlo dôjsť k naplneniu skutkovej podstaty trestných činov poškodzovania cudzích práv, porušenia dôvernosti prejavu osobnej povahy, nebezpečného elektronického obťažovania a dokonca aj zločinu vydierania, za spáchanie ktorých možno uložiť trest odňatia slobody až na 25 rokov v prípade spôsobenia škody veľkého rozsahu," povedal advokát Róbert Bános.

 

Poškodený môže žiadať aj náhradu škody a v prípade usvedčenia páchateľa by bolo možné žiadať aj finančné zadosťučinenie.

 

Prečítajte si: GAMING Dwayne Johnson si zahrá vo filme z herného sveta



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies