Islamský štát v novembri popravil v Sýrii najmenej 53 ľudí

NETKY.SK • 30 November 2015, 10:01 • 2 min
Islamský štát v novembri popravil v Sýrii najmenej 53 ľudí

KÁHIRA - Najmenej 53 ľudí vrátane 35 civilistov už v priebehu novembra popravila v Sýrii militantná organizácia Islamský štát (IS). Informovalo o tom dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktoré citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

SOHR doplnilo, že popravení boli odsúdení na základe rôznych obvinení, napríklad kvôli odpadlíctvu, špionáži, homosexualite, nevere či údajnému čarodejníctvu.

 

Zmienené popravy boli vykonané v období medzi 29. októbrom a dneškom, a to v oblastiach, ktoré spadajú do správy militantov vrátane mesta Rakka považovaného defacto za hlavné mesto Islamského štátu.

 

Od júna 2014, kedy táto teroristická skupina vyhlásila zriadenie samozvaného kalifátu v Sýrii a susednom Iraku, už stihla dohromady popraviť 3591 ľudí, uviedlo SOHR. K týmto popravám došlo buď zastrelením, sťatím hlavy, ukameňovaním či upálením na smrť, prípadne zhodením z vysokých budov.

 

Rusko aj Spojenými štátmi vedená vojenská koalícia v posledných týždňoch zintenzívnili nálety na pozície IS v Sýrii v rámci odplaty za viaceré útoky, ku ktorým sa táto militantná organizácia v uplynulom období prihlásila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies