Islamský štát sa prihlásil k zodpovednosti za bombové útoky v Bagdade

NETKY.SK • 13 November 2015, 18:53 • 2 min
Islamský štát sa prihlásil k zodpovednosti za bombové útoky v Bagdade

BAGDAD - Militantná organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k zodpovednosti za dva bombové útoky v irackej metropole Bagdad, pri ktorých dnes celkovo zahynulo 26 ľudí a ďalších vyše 50 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Prvý z útokov sa odohral na pohrebe provládneho šiitského bojovníka v mešite v bagdadskej štvrti Haj al-Ámil obývanej prevažne šiitskými moslimami. Zahynulo pri ňom 21 ľudí a prinajmenšom 46 ďalších utrpelo zranenia.

 

Smútočný obrad, počas ktorého sa odpálil samovražedný útočník, bol venovaný príslušníkovi Ľudových mobilizačných síl, vládou podporovanej organizácie zastrešujúcej prevažne šiitské milície, ktorým je pripisovaná rozhodujúca úloha v boji proti IS, doplnila agentúra Reuters.

 

Pri ďalšom dnešnom útoku explodovala nálož pri ceste neďaleko šiitskej svätyne v bagdadskej štvrti Madínat as-Sadr (Sadrovo mesto), taktiež obývanej prevažne šiitmi. Incident si podľa slov tamojšej polície vyžiadal najmenej päť obetí na životoch a 15 zranených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies