Spoznajte prvých víťazov tohtoročných Radio_Head Awards!

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 21:39 • 2 min
Spoznajte prvých víťazov tohtoročných Radio_Head Awards!

BRATISLAVA - Verejnoprávne Rádio_FM udelilo v piatok večer prvé hudobné ceny 14. ročníka Radio_Head Awards. Slávnostné vyhlásenie výsledkov v Slovenskom rozhlase sa nieslo v znamení slovenskej hudby a rôznych žánrov. Počas prvého z dvoch slávnostných večerov udelili ocenenia v porotcovských kategóriách.

slovakia

left justify in out

Hudobní odborníci rozhodli, že najlepšiu elektronickú nahrávku za rok 2021 nahral mladý producent Subtension, v kategórii Hip Hop/Rap/RnB bodoval Pil C, cenu v žánri World Music/Folk si odniesol medzinárodný projekt Angrusori a porota v kategórii Hard and Heavy ocenila album Celestial kapely Cranial Void.

 

 

Cenu za klasickú hudbu si odniesla Štátna filharmónia Košice a najlepšiu experimentálnu nahrávku minulý rok vydali Lucia Nimcová & Sholto Dobie. Ocenenie v kategórii Jazz si prevzali dvaja víťazi - František Báleš Ansámbel a Lukáš Oravec, ktorí získali od poroty zhodný počet bodov.

 

Prečítajte si tiež: Leoš Mareš sa pochválil fotkou s dcérkou Alex

 

Počas večera vystúpili Isobutane, projekt Altar dvojice Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek či Ivana Mer. Na záver zahral Isama Zing, ktorý vydal Album roka podľa novinárov.

 

 

Udeľovanie Radio_Head Awards za rok 2021 bude pokračovať v sobotu (26. 3.), večer bude patriť kategóriám, v ktorých o víťazoch rozhodovali fanúšikovia domácej hudby.

 

Ceny si prevezmú víťazi v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut a Objav roka. „Udelené bude aj Ocenenie za prínos do hudby, ktoré získal Miroslav Žbirka in memoriam. Na pódiu sa predstavia Tamara Kramar, Chiki liki tu-a, Saténové ruky či Bolo nás jedenásť, ktorí si uctia Milana Lasicu,“ uviedol pre TASR PR manažér RTVS Filip Púchovský.

 

Možno vás zaujme: Lovestream festival ohlásil ďalšie svetové meno!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona