Islamský štát sa prihlásil k bombovému útoku autom v centre Bagdadu

NETKY.SK • 29 September 2015, 13:59 • 2 min
Islamský štát sa prihlásil k bombovému útoku autom v centre Bagdadu

BAGDAD - Islamský štát (IS) sa dnes prihlásil k zodpovednosti za bombový útok autom v centre irackej metropoly Bagdad, pri ktorom zahynuli štyria ľudia a ďalších 11 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Sunnitská militantná organizácia IS v odkaze na internete uviedla, že v pondelok odpálila auto s bombou, ktorá bola zacielená proti polícii a bojovníkom milícií.

Bomba umiestnená vo vozidle explodovala pred garážou v rušnej obchodnej štvrti centrálneho Bagdadu, uviedla polícia a zdravotnícke zdroje.

 

Výbuch nastal neďaleko ulice Saadún vo štvrti, kde žijú sunnitskí aj šiitskí moslimovia, a v blízkosti hotela Ishtar Sheraton, ktorý je známou dominantou na východnom brehu rieky Tigris.

 

Takéto útoky IS sú v hlavnom meste pomerne bežné.

 

Iracká vláda sa zo všetkých síl snaží vyhnať sunnitských povstalcov Islamského štátu z rozsiahlych oblasti na severe a západe krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies