Islamský štát likviduje občanov iného vierovyznania. Bez milosti

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 10:45 • 2 min
Islamský štát likviduje občanov iného vierovyznania. Bez milosti

KÁBUL - Teroristická organizácia Islamský štát (IS) sa v pondelok prihlásila k zodpovednosti za samovražedný bombový atentát, pri ktorom na východe Afganistanu prišlo o život najmenej 19 ľudí. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V prípade obetí nedeľňajšieho atentátu v meste Džalalabad išlo väčšinou o sikhov a hindov. Atentátnici sa zamerali na skupinu, ktorá smerovala do budovy guvernéra. Chceli sa stretnúť s prezidentom Ašrafom Ghaním, ktorý bol v regióne na návšteve.

 

Útok si vyžiadal aj život dlhoročného vodcu miestnej komunity sikhov, pričom najmenej 20 ďalších ľudí utrpelo zranenia. Islamský štát vo vyhlásení uviedol, že terčom jeho útoku bola skupina "polyteistov".

 

Sikhovia a hindovia čelia diskriminácii v tejto konzervatívnej moslimskej krajine a v minulosti sa stávali terčmi útokov islamských extrémistov, čo mnohých viedlo k emigrácii. Komunita mala v 70. rokoch minulého storočia vyše 80.000 členov, dnes ich v Afganistane zostala len zhruba tisícka, píše AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies