Islamský štát hrozí USA útokmi

NETKY.SK • 19 August 2014, 10:05 • 2 min
Islamský štát hrozí USA útokmi

BAGDAD - Extrémistická skupina Islamský štát, ktorá už zabrala veľké územia v Iraku a Sýrii, pohrozila Spojeným štátom útokmi v prípade, že USA budú zasahovať proti jej militantom.

slovakia

left justify in out

Na videonahrávke, ktorá ukazuje Američana sťatého ešte počas americkej invázie v Iraku, skupina vo vyhlásení varuje, že "Američanov kdekoľvek na svete utopí v ich vlastnej krvi".

 

Sunnitská extrémistická skupina Islamský štát sa ešte v júni zmocnila veľkej časti severozápadného Iraku vrátane druhého najväčšieho mesta Mósul, ktorú spojila s priľahlým územím Sýrie do spoločného "kalifátu". Na žiadosť irackej vlády sa do boja proti islamistom zapojilo aj americké letectvo, ktoré bombardovalo ich pozície na kurdskom severe Iraku. Americké nálety už pomohli kurdským silám získať späť niektoré územia. Prezident USA Barack Obama v pondelok vyhlásil, že Islamský štát predstavuje hrozbu nielen pre Irak, ale pre celý región.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies