Isaac Hempstead Wright sa vráti do ďalšej sezóny Hry o tróny

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 08:45 • 2 min
Isaac Hempstead Wright sa vráti do ďalšej sezóny Hry o tróny

LOS ANGELES - V pripravovanej šiestej sezóne obľúbeného seriálu Hra o tróny (2011) sa opäť objaví Isaac Hempstead Wright. Predstaviteľ Brana Starka chýbal v piatej sezóne, pričom naposledy sa objavil vo finálnej epizóde štvrtej sezóny s názvom Deti.

slovakia

left justify in out

"Nemôžem povedať veľa, no vrátim sa v ďalšej sezóne," uviedol 16-ročný anglický herec pre denník Irish Examiner. "S Branom to bude obzvlášť zaujímavé. Má niekoľko zaujímavých vízií," doplnil.

 

Spolutvorca seriálu David Benioff pritom absenciu Brana Starka v piatej sezóne označil ako kľúčovú a prirovnal ju k príbehu Lukea Skywalkera zo sci-fi ságy Hviezdne vojny, z ktorého sa stal rytier rádu Jedi. "Bolo by málo zaujímavé, mať medzi časťami Impérium vracia úder a Návrat Jediov hodinový film, v ktorom by Luke trénoval," uviedol Benioff. "Je omnoho lepšie preskočiť na konci Impéria na začiatok Návratu, keď už je rytierom Jedi," vyjadril sa.

 

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina. Na seriáli sa okrem Benioffa podieľa aj D.B. Weiss.

 

Isaac Hempstead Wright si okrem seriálu Hra o tróny zahral v snímkach The Awakening (2011) či Pod dohľadom (2013). Svoj hlas prepožičal aj jednej z postáv v animovanom filme Škatuliaci (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies