Írov vyzývajú, aby ubytovali imigrantov vo svojich voľných izbách či domoch

NETKY.SK • 20 Máj 2018, 07:00 • 2 min
Írov vyzývajú, aby ubytovali imigrantov vo svojich voľných izbách či domoch

DUBLIN - Majitelia nehnuteľností v Írsku boli vyzvaní k poskytnutiu voľných izieb alebo prázdnych bytov a domov pre ubytovanie imigrantov na obdobie až jedného roku. Výzva je súčasťou programu írskej vlády na „ochranu utečencov“.

slovakia

left justify in out

Ľudia sú vyzývaní k tomu, aby „poskytli prázdne priestory na lepšie využitie“. Írsky Červený kríž na to hovorí: „Poskytnutie prázdnej nehnuteľnosti alebo voľnej izby bude hrať významnú a hodnotnú úlohu v pomoci sýrskym utečencom postaviť sa na nohy a usadiť sa v írskych komunitách.“

 

Okrem voľných miestností charita volá aj po chatách, letných sídlach a akomkoľvek voľnom priestore v Írsku, kde by sa imigranti mohli usadiť.

 

Každý takto ubytovaný imigrant dostane svojho asistenta, ktorý bude pomáhať so vzdelaním, zdravotnou starostlivosťou a hľadaním zamestnania, vysvetľuje ďalej Červený kríž.

 

Cieľom programu je z táborov v Grécku a Taliansku presídliť 4000 žiadateľov o azyl. Podobná snaha bola už v roku 2015, keď bolo pôvodne ponúknutých takmer 1000 nehnuteľností. Keď však potom boli ľudia skutočne oslovení, aby nehnuteľnosť ponúkli, okrem 88 prípadov všetci svoju ponuku stiahli, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies