Íri veria svojim, vyzdvihujú žilinské víťazstvo nad Španielmi

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:57 • 2 min
Íri veria svojim, vyzdvihujú žilinské víťazstvo nad Španielmi

DUBLIN - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák už avizoval, koho pošle na trávnik v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Dubline, írske médiá vyrukovali s predpokladanou jedenástkou domáceho výberu.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, tréner írskej reprezentácie Martin O'Neill nebude mať k dispozícii zranené kvarteto Jonathan Walters, Daryl Murphy, Kevin Doyle, Robbie Keane. O'Neill má preto v kádri len jedného klasického zakončovateľa - Shana Longa z FC Southampton, ktorý by mal byť jediným tykadlom v rozostavení 4-2-3-1. V bránke podľa Irish Times dostane príležitosť Rob Elliot z Newcastlu United, obrannú štvoricu môžu utvoriť Cyrus Christie, John O'Shea, Richard Keogh a Stephen Ward. Defenzívne úlohy si v strede poľa budú plniť Glenn Whelan a Eunan O'Kane, ofenzívu podporia Robbie Brady, Wes Hoolahan a James McClean, referuje Irish Times.

The Irish Independent prisúdil domácim stávkovú kurz 1,3. Kvóta pre Slovákov je 2,4. Podobne odhaduje šance oboch mužstiev aj portál extratime.ie (víťazstvo Írska 1,3 - remíza 2,2 - víťazstvo Slovenska 2,3). Extratime naznačil aj konečný výsledok, Íri podľa neho uspejú 2:1.

RTÉ Sport pripomína, že Slováci si zabezpečili priamy postup na tohtoročný kontinentálny šampionát do Francúzska a pridali aj domáce víťazstvo nad úradujúcimi majstrami Európy Španielmi 2:1. "Bola to prvá kvalifikačná prehra Španielska po ôsmich rokoch. Anglicko a Wales preto budú musieť brať Slovákov ako súpera na ME veľmi vážne," dodáva RTÉ Sport.

Ako je známe, tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák má v úmysle spraviť osem zmien v základnej zostave na utorkové stretnutie v Dubline v porovnaní s piatkovým duelom v Trnave proti Lotyšsku (0:0). Nezmenenou trojicou budú obrancovia Peter Pekarík s Martinom Škrtelom a stredopoliar Marek Hamšík. Šancu dostanú Róbert Vittek, Miroslav Stoch, Ján Greguš, Kornél Saláta aj Erik Sabo.

Pre obe mužstvá ide o prípravu na tohtoročné majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Slováci si v základnej B-skupine kontinentálneho šampionátu zmerajú sily s Walesanmi, Rusmi a Angličanmi, Íri figurujú v "éčku" spoločne s Belgičanmi, Talianmi a Švédmi.

Utorkový medzištátny prípravný zápas Írsko - Slovensko má úvodný výkop na Aviva Stadium v Dubline naplánovaný na 20.45 h SELČ.

Predpokladaná základná zostava futbalistov Írska na prípravný zápas proti Slovensku podľa Irish Times:
R. Elliot - Christie, J. O'Shea, Keogh, S. Ward - Whelan, O'Kane - Brady, Hoolahan, J. McClean - S. Long

Avizovaná základná zostava SR podľa trénera Jána Kozáka:
Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Saláta, Švento - E. Sabo, Greguš - Šesták, Hamšík, Stoch - Vittek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies