Iračania hrozia svojej Miss smrťou pre jedinú selfie, jej rodina musela ujsť z krajiny

NETKY.SK • 19 December 2017, 06:00 • 2 min
Iračania hrozia svojej Miss smrťou pre jedinú selfie, jej rodina musela ujsť z krajiny

LAS VEGAS - Dve krásky v súťaži Miss Universe spôsobili obrovský rozruch jedinou fotografiou. Neboli to ale ich sexi telá, ktoré iracký ľud tak veľmi rozzúrili. Je to čistá xenofóbia.

slovakia

left justify in out

Miss Iraku Sarah Idan a Miss Izraelu Adar Gandelsman si po úspechu v Las Vegas urobili spoločnú fotografiu, ktorú Idan potom zdieľala na svojom Instagrame s nadpisom: "Mier a láska. Miss Irak s Miss Izrael".

 

img

 

Modelka túžiaca po miery však týmto gestom spôsobila totálnu pohromu. Iracký národ, ktorý je z dominantnej väčšiny ortodoxne moslimský, ju chce teraz zniesť zo sveta. Kamarátstvo s niekým, kto verí v iného Boha, je podľa nich neprípustné. Irak neuznáva Izrael ani ako krajinu a tieto štáty sú technicky vo vojne.

 

Krajania hrozia Idan odobratím titulu Miss a zabitím. Ako informoval Times of Israel, jej rodina pre hrozbu smrti nemala inú možnosť, ako utiecť z Iraku, kým sa situácia neupokojí.

 

Idan napísala dlhý príspevok v arabčine, vysvetľujúc, čo sa stalo pred fotografiou: "Gandelsman mi povedala, že dúfa v deň, keď medzi oboma náboženstvami (judaizmus a islam) zavládne mier a jej deti nebudú musieť ísť na vojenskú službu. Požiadala ma o spoločnú fotografiu a ja som súhlasila, pretože si tiež prajem mier a chcem pomôcť k odovzdať tohto posolstva.“

 

"Táto fotografia neznamená, že podporujem izraelskú vládu alebo jej politiku voči arabským krajinám. Ospravedlňujem sa každému, kto to považoval za urážku palestínskej veci – nebolo to jej účelom," dodala.

 

Gandelsman tiež zdieľa spornú selfie na svojom Instagrame s nadpisom: "Toto je Miss Iraku a je úžasná."

 

 

img

 

 

Today from the welcoming dinner🌹 Dress by - @isabella_marci jewelry - @kerenwolf

Príspevok, ktorý zdieľa Miss Universe Israel🇮🇱 (@adar_gandelsman),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies