Intravilány budú spoplatnené nulovou mýtnou sadzbou

NETKY.SK • 19 Február 2014, 19:02 • 2 min
Intravilány budú spoplatnené nulovou mýtnou sadzbou

BRATISLAVA - Intravilány miest a obcí budú od 15. marca spoplatnené nulovou mýtnou sadzbou, štát bude týmto spôsobom na nich monitorovať intenzitu nákladnej dopravy.

slovakia

left justify in out

Na tomto riešení sa dohodli predstavitelia ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja so zástupcami autodopravcov zo združenia ČESMAD po sérii rokovaní, z ktorých posledné sa uskutočnilo v stredu v popoludňajších hodinách. 


„Naším cieľom nie je vyberať viac peňazí od dopravcov, ale nasmerovať tranzitnú dopravu na cesty, ktoré sú pre ňu určené a konštrukčne prispôsobené. Nie je mysliteľné, aby tranzitná nákladná doprava ničila vidiecke cesty aj kvalitu života tamojších obyvateľov,“ povedal po rokovaní štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Viktor Stromček. „Preto si podľa dohody sadneme s autodopravcami za rokovací stôl v polovici roka, a nájdeme dohodu 

o ďalšom postupe. Zvýšené náklady autodopravcov súvisiace s prípadnými zmenami mýta v budúcnosti sme im pripravení kompenzovať či už cez nižšie dane z motorových vozidiel v spolupráci s ministerstvom financií, prípadne cez množstvové alebo ekologické zľavy,“ dodal štátny tajomník. Jediným spoplatneným intravilánovým prejazdom tak od marca zostane diaľničný obchvat Bratislavy. 

Informoval hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Martin Kóňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies