Favorizovaní Rusi nestačili na Fínov, ktorí si po 3 rokoch zahrajú opäť vo finále

NETKY.SK • 25 Máj 2019, 17:54 • 2 min
Favorizovaní Rusi nestačili na Fínov, ktorí si po 3 rokoch zahrajú opäť vo finále

BRATISLAVA - Fínski hokejisti sa ako prví prebojovali do nedeľňajšieho finále 83. majstrovstiev sveta. V sobotňajšom semifinále v Bratislave zdolali Rusko tesne 1:0 po góle kapitána Marka Anttilu. Fínski hráči tak môžu napodobniť generáciu z roku 2011, ktorá práve v Bratislave získala titul.

slovakia

left justify in out

V roku 2011 sa "Suomi" stali práve v Bratislave majstrami sveta. Aj vtedy vyradili v semifinále Rusko (3:0) a vo finále si poradili so Švédskom (6:1). Na tohtoročnom turnaji vyradili "tri korunky" už vo štvrťfinále (5:4 pp). Poslednú medailu získali pred tromi rokmi v Rusku, kde si vybojovali striebro. 

 

img

 

Úvodná tretina priniesla vyrovnaný súboj, v ktorom mali viac šancí Fíni, no v závere naopak poriadne zatlačili a takmer otvorili skóre Rusi. Gólové šance prišli až potom, v 9. minúte mali severania tri za sebou, ale vyznamenal sa Vasilevskij. Na druhej strane sa predviedol sóloakciou Ovečkin, šikovne sa zbavil obrancu, no Lankinen bol pozorný. 

 

img

 

Vyrovnaná partia pokračovala aj v druhej tretine, z oboch strán sa hral svižný hokej s množstvom pekných akcií. V 36. minúte predviedli ďalšiu hráči "zbornej", Nesterov poslal krížny pas na pravý kruh Kaprizovovi, ten sa poriadne oprel do puku, ale Lankinen sa opäť stihol presunúť. Na druhej strane predviedli rýchlu kombináciu Tyrväinen s Hakanpääom, no fínsky obranca v dobrej pozícii namieril vedľa bránky.

 

img

 

Rusi mali v prvej polovici tretej tretiny veľký tlak a v 46. minúte sa dostali aj k prvej presilovke v zápase. Počas nej si vypracovali jednu tutovku, no gól nedali. Po sérii rýchlych prihrávok sa dostal puk blízko pred bránku na voľného Dadonova, no ten v obrovskej šanci vypálil len do Lankinena.  Fíni sa však postupne dostali zo zovretia a v 51. minúte udreli. Vasilevskij si s Kivirantovou strelou ešte poradil, no k puku sa dostal kapitán Anttila a presným švihom otvoril skóre vyrovnaného duelu - 0:1. Pre Rusov to bol klinec do rakvy. Nič na tom nezmenila ani záverečná hra bez brankára.

 

 

1. semifinále:

Rusko - Fínsko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 51. Anttila (Jokiharju, Kiviranta). Rozhodovali: Björk (Švéd.), Fraňo (ČR) - Oliver (USA), Vanoosten (Kan.), vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9085 divákov.

 

Fíni sa v boji o zlato stretnú s lepším z druhej semifinálovej dvojice Kanada - Česko. Finále je na program v nedeľu o 20.15, súboj o bronz sa začne o 15.45 h, obe stretnutia sa odohrajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies