Robert Fico: SMER vie čo robiť pri zastavení nelegálnej migrácie a odmieta obrat v migračnej politike súčasnej progresívnej vlády

NETKY.SK • 4 September 2023, 11:02 • 2 min
Robert Fico: SMER vie čo robiť pri zastavení nelegálnej migrácie a odmieta obrat v migračnej politike súčasnej progresívnej vlády

Predseda strany Robert Fico na margo témy uviedol, že od februára jeho strana upozorňovala, že migračná kríza opäť bude naberať na obrátkach a že Slovensko bude krajina, ktorá bude touto krízou zasiahnutá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dnes sa boli predstavitelia strany SMER - SSD pozrieť vo Veľkom Krtíši, kde za posledné dni zaevidovalo mesto niekoľko stoviek nelegálnych migrantov, dokonca bol na mieste pre nich zriadený tábor. Na mieste sa potvrdilo, že došlo k zásadnému obratu vládnej politiky a štátu k nelegálnej migrácii.

 

Zásadný obrat vládnej politiky a štátu k nelegálnej migrácii

Kým SMER robil všetko pre to, aby sa nelegálni migranti ku nám neprišli, súčasná progresívna vláda robí všetko pre to, aby sa čo najviac takýchto migrantov ku nám dostalo. V bývalej výrobnej hale bolo umiestnených asi 700 migrantov, zväčša mužov vo veku od 18 rokov. Všetci zhodne tvrdia, že utekajú pred vojnou, všetci sú zo Sýrie a všetci sa narodili prvého januára.

Predseda strany Robert Fico na margo témy uviedol, že od februára jeho strana upozorňovala, že migračná kríza opäť bude naberať na obrátkach a že Slovensko bude krajina, ktorá bude touto krízou zasiahnutá. Predstavujeme totiž koridor pri prechode nelegálnych migrantov do ďalších krajín. Upozornil, že SMER nie sú teoretici, migračnú krízu už predstavitelia strany riešili v minulosti.

 

„Vieme presne, čo treba robiť"

 

„Vieme presne, čo treba robiť, aby sa na Slovensko nedostali nelegálni migranti a pamätám si na celý rad opatrení, ktoré sme robili na maďarsko-slovenských hraniciach. Boli ste svedkami manévrov, kde sme preukazovali spôsobilosť zadržiavať nelegálnych migrantov, preukazovali sme spôsobilosť robiť množstvo preventívnych opatrení a to bol aj jeden z dôvodov, prečo Slovensko nebolo vystavené negatívnym dôsledkom migračnej krízy,“ uviedol R. Fico.

Súčasná vláda totiž robí všetky kroky pre to, aby nebol zadržaný jediný migrant, všetci bez problémov prechádzajú hranice, sú postupne zvážaní na miest, kde sú zhromaždení. Tu sú rozdeľovaní do menších skupín a sú presúvaní na príslušné policajné oddelenia, kde je urobený základný úkon. No hlavne dostanú doklad, na základe ktorého sa môžu na Slovensku zdržiavať a voľne sa pohybovať.

 

SMER zvoláva mimoriadnu schôdzu

 

 

Na čele migračného úradu je pán Orlovský, ktorý je čistý sorošovec. Na čele vlády nám stojí Ódor, sorošovec. No a na čele štátu ako takého stojí prezidentka, Sorošove dievča.
Predseda SMERu upozornil, že 30. septembra je voľba zvoliť si tých,
ktorí si takýchto migrantov navozia alebo zvoliť alternatívu, kedy SMER by postupoval podľa zákona, tak, že nasadí policajné aj vojenské zložky na maďarsko-slovenskú hranicu, bude zadržiavať každého nelegálneho migranta a bude postupovať podľa príslušného zákona o pobyte cudzincov.

SMER preto zvoláva mimoriadnu schôdzu, kde chce zadeklarovať svoj postoj
a povie, že toto je pre Slovensko neakceptovateľné. Navyše do uznesenia dá konkrétne opatrenia, ktoré by vláda mala prijať, aby zabránila katastrofálnej situácii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
smer, zdroj foto: FB/Robert Fico
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies