Budaj: Matovič vyhral voľby, má morálne právo zostať

NETKY.SK • 22 August 2022, 06:00 • 2 min
Budaj: Matovič vyhral voľby, má morálne právo zostať

BRATISLAVA - Minister životného prostredia a člen hnutia OĽaNO býva väčšinou zdržanlivý vo vyjadreniach k aktuálnej vládnej kríze.

slovakia

left justify in out

Teraz sa vyjadril na sociálnej sieti. Vo svojom príspevku spomenul i šéfa liberálov Richarda Sulíka a zodpovednosť za krajinu. Zdieľal aj názor politika a bývalého ministra vnútra Ivana Šimka. 

 

Zo sveta: Neuveríte, ako chcú v Japonsku dosiahnuť vyššie dane!

 

img

 

„V uhorkovej sezóne nám pán Sulík tento rok ponúkol tému Matovič. Mnohým sa to páči – Matovič je človek, čo vie naštvať veľa ľudí. Rozdeľuje spoločnosť a po toľkých krízach sme už všetci nervózni z konfliktov. OK…ale pozor: tu sa dostala do hry deštrukcia volieb 2020. V hre je zodpovednosť za krajinu. Niet takej osobnej averzie, aby ju mohol zodpovedný politik povýšiť nad záujem štátu," napísal Ján Budaj. 

 

img


„Ivan Šimko tu upozorňuje, že Sulíkove ultimátum na vyhodenie Matoviča z vlády je v našom politickom systéme iracionálnou, vopred nerealizovateľnou požiadavkou. Ak by chcelo hnutie, víťaz volieb 2020, hodiť svojho predsedu cez palubu podľa želania jeho dávneho osobného rivala, muselo by samo odísť z koalície. S kým by teda chcel Sulík vládnuť bez OĽaNO? Že to je pri takmer 50 poslancoch OĽaNO nemožné? Presne tak. To, čo žiada pán Sulík, to nesmeruje k vládnutiu, ale k ukončeniu tejto vlády a k zahodeniu výsledkov volieb 2020," uviedol minister životného prostredia. 

 

obrazok

 

„Naozaj teda nie som obhajcom súčasného ministra financií. Ale musím sa zastať princípu, ktorý sa zhodou okolností teraz nazýva Matovič. Nie je možné žiadať koaličného partnera, aby odstrelil svojho predsedu, navyše človeka, ktorý osobne dotiahol svoju politickú firmu k víťazstvu, a pritom sa tváriť, že sa inak nič nezmení a koalícia zostane v takom zložení, ako bola," uviedol vo svojom vyhlásení Ivan Šimko, na ktorého sa Ján Budaj odvoláva. 

 

Prečítajte si aj: Heger: Odmietam, že som slabý premiér, vláda i Slovensko funguje

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies