Veľká šanca ukázať sa aj pre amatérov: Celý večer odštartuje súbojom nádejných bojovníkov

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 12:15 • 2 min
Veľká šanca ukázať sa aj pre amatérov: Celý večer odštartuje súbojom nádejných bojovníkov

Dnešný turnaj RFA 11 otvoria dva amatérske zápasy, pričom prvý z nich bude duel Ľubomíra Račáka s Máriom Brezovským. Ten si ako jediný môžete pozrieť v rámci free prelims YouTubovom kanáli RFA.

slovakia

left justify in out

Obaja bojovníci majú celú kariéru ešte len pred sebou a práve na bratislavskom RFA 11 majú veľkú šancu ukázať sa širokej verejnosti. Celý turnaj môžete sledovať prostredníctvom platformy PPV.

 

img

 

Spoločný sparing

Slovenská amatérska scéna je síce na veľkom vzostupe, no naďalej nie je úplne rozsiahla. Preto sa často stáva, že proti sebe nastúpia bojovníci, ktorí už spolu niekoľkokrát trénovali. „Račák je adekvátny súper. Má skóre 6-1, sparoval som s ním, tak trochu viem, že čo a ako. Myslím si, že predvedieme veľmi atraktívny zápas,“ predpovedá Mário Brezovský.

 

Pozitívny názor na svojho súpera má aj Ľubo Račák: „Je to mladý a nádejný talent slovenského MMA. Vnímam ho tak že, dáva tomuto športu úplne všetko. Rovnako ako ja,“ povedal o Brezovskom. „Očakávam, že určite spravíme atraktívny zápas v postoji, v zápasení aj na zemi,“ predpovedá Račák.

 

img

 

Brezovský vníma jeho zápas na RFA 11 aj ako šancu ukázať širšej verejnosti, že amatérska scéna disponuje kvalitnými bojovníkmi. „Bol by som rád, keby to bolo viacej v postoji, aby sme ukázali divákom, že aj amatéri vedia pekne technicky a vyspelo zápasiť, niekedy viac ako profesionáli. Nechám sa ale prekvapiť. Mám nejakú predstavu, čo chcem robiť. Uvidí sa, ako súper na to bude reagovať,“ upozorňuje Brezovský na vyspelosť amatérov.

 

Knokaut za 4 sekundy

Ľubo Račák ani Mário Brezovský sú síce amatéri, no rozhodne nepatria k žiadnym nováčikom. Obaja majú za sebou už veľké množstvo zápasov a naposledy sa Račák aj ukázal v perfektnom svetle, keď v 3. kole ukončil Martina Maťúša. „S trénerom sme dôsledne nastavili prípravu konkrétne na Maťúša, čo nakoniec v zápase aj vyšlo. Najhlavnejšia vec bola pre mňa, aby som bol fyzicky pripravený a vynikajúci v defenzíve na takedowny,“ popísal Račák.

 

Brezovský má za sebou už vyše 20 amatérskych zápasov a rozhodne najviac upútal jeho triumf nad Františkom Drvotom, ktorého knokautoval high kickom za štyri sekundy. V rámci pyramídy IAF Streetfighter síce neskôr narazil na Davida Zoulu, s ktorým prehral na body, no jeho knokaut vtedy obletel celú česko-slovenskú MMA scénu.

 

 

Kedy bude prestup medzi profesionálov?

Amatérska scéna slúži bojovníkom predovšetkým na to, aby medzi profesionálov nastúpili už kompletne vyzápasení. Je čoraz väčší trend zostávať medzi amatérmi čo najdlhšie a rovnaký plán má aj Mário Brezovský: „Bol som taký, že aj by som šiel, ale keď som si to nechal viacej prejsť hlavou, tak ešte asi nie. Som mladý, mám veľa času. V profi na vysokej úrovni to nie je vôbec jednoduché a nechcem, aby v profi som si vyberal súperov a dávali mi nejakú potravu. Pôjdem vtedy, keď sa budem cítiť, že sa môžem ísť porovnávať s najlepšími na svete,“ uviedol Brezovský.

 

Ľubo Račák sa s touto myšlienkou už pohráva a je pokojne možné, že na RFA 11 ho medzi amatérmi uvidíme poslednýkrát. „Rozmýšľame nad tým, ale všetko sa uvidí, ako sa to vyvinie,“ diplomaticky odpovedal slovenský bojovník. Ešte pred ich prestupom do profi MMA ich ale čaká vzájomný súboj na RFA 11 Bratislave. Turnaj môžete sledovať na stránke realsport.tv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies