Indovia sú nahnevaní, museli dať dolu turbany

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 14:58 • 2 min
Indovia sú nahnevaní, museli dať dolu turbany

NAÍ DILLÍ - Indického ministra športu rozladilo pravidlo zakazujúce basketbalistom nosiť počas zápasov akékoľvek prikrývky hlavy vrátane turbanov.

slovakia

left justify in out

Do rozporu s regulami Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) sa Indovia dostali na nedávnom Ázijskom pohári v Číne, keď sa dvaja sikhovia v ich kádri museli vzdať doplnku vyjadrujúceho ich príslušnosť k tejto náboženskej obci.

 

Ministra Sarbanandu Sonowala toto zistenie "šokovalo a pobúrilo". Žiada správu od národnej basketbalovej federácie a mieni tiež apelovať na Medzinárodný olympijský výbor, aby prinútil športové federácie zaviesť jasné pravidlá. FIBA zakazuje prikrývky hlavy, vlasové doplnky či šperky. 

 

Sporný moment na ázijskom šampionáte nastal po tom, ako Amritpala Singha a Amjyota Singha počas zápasu s Japonskom vyzvali, aby si dali dolu turbany. Nikdy pred tým sa im to vraj nestalo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies