Indický exminister financií kritizoval menovú reformu: Je to najväčší podvod za dlhé roky

NETKY.SK • 13 December 2016, 14:47 • 2 min
Indický exminister financií kritizoval menovú reformu: Je to najväčší podvod za dlhé roky

NAÍ DILLÍ - Bývalý indický minister financií P. Chidambaram ostro kritizoval súčasnú menovú reformu v krajine. Uviedol, že povinná výmena všetkých veľkých bankoviek za nové "je najväčší podvod za dlhé roky". Exminister to uviedol dnes v prejave, ktorý prenášala jedna z televíznych staníc. Žiadal, aby sa začalo vyšetrovanie jej organizátorov.

slovakia

left justify in out

Pred vyše mesiacom nečakane rozhodla vláda, že sa musia vymeniť všetky 100-rupiové (1,40 eura) bankovky v obehu, ale ľudia ich musia najprv uložiť na bankové konto. Opatrenie vlády bolo namierené proti šedej ekonomike a falšovaniu peňazí. Avšak viac ako polovica Indov nemá bankové konto.

 

Náhla menová reforma nebola vôbec dobre pripravená. V krajine pretrváva mimoriadne silný nedostatok obeživa. "Tento útok najsilnejšie postihol chudobných," povedal Chidambaram. Dodal, že "ani celoštátna prírodná katastrofa by nedokázala narobiť také veľké škody ako ona". Odvolal sa na správy v médiách, že sa objavili stovky miliónov nových rupií, ktoré sa našli po ich prepraní. "Tieto peniaze smerujú priamo k nim (ku kriminálnym živlom) od tlačiarenských lisov", zdôraznil exminister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies