Incident v parlamente: Matovič podáva na Pašku trestné oznámenie!

NETKY.SK • 14 Február 2014, 18:45 • 2 min
Incident v parlamente: Matovič podáva na Pašku trestné oznámenie!

BRATISLAVA - Dôvodom sú Paškove vyjadrenia o tom, že sa novinári majú spýtať poslancov za OĽaNO, kto brával do parlamentu ľudí, ktorí stoja za incidentmi.

slovakia

left justify in out

Líder hnutia OĽaNO podá na predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) trestné oznámenie za ohováranie. Dôvodom sú Paškove vyjadrenia o tom, že sa novinári majú spýtať poslancov za OĽaNO Igora Matoviča, Jozefa Viskupiča a Heleny Mezenskej, kto brával do parlamentu ľudí, ktorí stoja za incidentmi. Paška tak reagoval na pokus ženy, ktorá chcela vo štvrtok hodiť z balkóna stoličku na poslancov NR SR.

 

Matovič dnes zodpovednosť za štvrtkový incident odmietol. „Nemám absolútne nič spoločné so včerajším incidentom, predseda parlamentu ma surovo a podlo obvinil, že ja som zodpovedný, ja som organizoval a ja som priviedol túto ženu do parlamentu,“ vyhlásil na dnešnom brífingu Matovič. Na Pašku podá za jeho vyjadrenia trestné oznámenie za ohováranie. 

 

Líder OĽaNO si myslí, že zodpovedný za dianie v parlamente je práve jeho predseda Paška. „Je to fakt, že za včerajší incident nesie plnú a jedinú zodpovednosť predseda parlamentu Paška. Má tu kopu ochrankárov, desiatky ochrankárov, ktorých platí z našich peňazí a on má organizovať bezpečnosť v tejto národnej rade,“ uviedol na dnešnom brífingu líder obyčajných ľudí. 

Žena prišla podľa neho do parlamentu ako verejnosť a nie ako hosť konkrétneho poslanca. Paška sa tak podľa neho uchýlil len k obviňovaniu ľudí, ktorí s incidentom nemajú nič spoločné. „Ja som touto chvíľou nadobro s akýmikoľvek vzťahmi s pánom predsedom parlamentu skončil. Považujem ho osobne za ľudský odpad, ktorý, bohužiaľ, je druhý najvyšší ústavný činiteľ,“ povedal dnes Matovič. 

 

Od štvrtkového diania v NR SR sa dištancovala aj poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenská. Poslankyňa a prezidentská kandidátka vylúčila, že by ženu, ktorá chcela na poslancov hodiť z balkóna stoličku, priviedla do národnej rady ona. „Včera som na spoločné rokovanie parlamentu priviedla jedného muža, jedného pána a na balkón som nedoprevádzala nikoho,“ povedala. 

 

Podľa poslanca za OĽaNO Jozefa Viskupiča predseda parlamentu len presúva zodpovednosť za svoje činy na niekoho iného. „Predseda parlamentu je ten orgán, ktorý má zabezpečiť bezpečnosť rokovania parlamentu a môže sa vyhovárať na kohokoľvek, je to len a len jeho maslo,“ povedal. 

 

Incident ľudí nespokojných s prácou poslancov ukončil vo štvrtok mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu premiéra Roberta Fica za kauzu emisie. Nespokojná žena po hlasovaní hrdelným hlasom kričala do sály na poslancov: "Hanba, hanba! Ľudia tu umierajú od hladu, my to už nebudeme tolerovať." Na poslancov sa z balkóna pokúsila zhodiť stoličku, v poslednej chvíli jej v tom zabránila ochranka. "My sa vrátime a s nami príde zákon," kričala skupina ľudí pri tom, ako ich vyvádzali z parlamentného balkóna. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies