IIHF navrhuje oznámiť nominácie na ZOH až v januári

NETKY.SK • 27 November 2013, 16:13 • 2 min
IIHF navrhuje oznámiť nominácie na ZOH až v januári

MOSKVA - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) navrhuje zámorskej NHL posunúť termín na zverejnenie nominácii na mužský turnaj na zimných olympijských hrách v Soči na prvú januárovú dekádu. Je to kompromisný návrh, pôvodne mali účastníci oznámiť súpisky do konca roka 2013. Európske krajiny nedávno navrhli, aby v tomto termíne zverejnili len časť kádrov a druhú až 25. januára, čo je hraničný termín Medzinárodného olympijského výboru.

slovakia

left justify in out

"Návrh možno nazvať konsolidovanou pozíciou IIHF. Princíp je v tom, že v roku 2013 nebudú známe ešte oficiálne súpisky. Neurobí sa to ani 30. ani 31. decembra. Namiesto toho by účastníci ZOH oznámili nominácie v prvej januárovej dekáde. Tímy by dostali väčší manévrovací priestor a zámorská strana by nemusela čakať do 25. januára. Prezident IIHF René Fasel bude s členmi exekutívy o tomto návrhu rokovať s predstaviteľmi NHL a NHLPA," uviedol pre Sport-Express prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Tretiak.

V olympijských zostavách môže byť 25 mien vrátane troch brankárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies