Argentínu čaká na Copa America zápas o prežitie

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 11:11 • 2 min
Argentínu čaká na Copa America zápas o prežitie

SAo PAULO - Kolumbia si na tohtoročnom turnaji Copa America vďaka dvom výhram v skupine zabezpečila postup do štvrťfinále. Dokonca aj druhý zápas skupiny medzi Argentínou a paraguajom hral v jej prospech, pretože v ňom nedokázal vyhrať ani jeden celok. Znamená to, že "Los Cafeteros" postúpia z B skupiny ako prví.

slovakia

left justify in out

Kolumbia bola po predošlom víťazstve 2:0 nad Argentínou vo výhodnej pozícii, proti ázijskému šampiónovi sa však dlho strelecky trápila. Suchoty "Los Cafeteros" ukončil až v 86. minúte útočník Atalanty Bergamo Duvan Zapata, ktorý si nabehol na center Jamesa Rodrigueza a umiestnenou hlavičkou nedal šancu brankárovi Kataru.

 

"Súper hral v hlbokom defenzívnom bloku a spoliehal sa na protiútoky. Neprestávali sme veriť, že sa nám podarí proti zhustenej obrane presadiť. Trvalo nám to o čosi dlhšie, ako sme si predstavovali, ale napokon to vyšlo. Víťazstvo je absolútne spravodlivé," konštatoval Rodriguez.

 

 

Argentína nastupovala na duel s Paraguajom s nožom na krku a akoby jej to nestačilo, od 37. minúty prehrávala po góle Richarda Sancheza. O vyrovnanie sa v 57. minúte postaral Messi, útočník FC Barcelona s prehľadom premenil jedenástku nariadenú za ruku Ivana Pirisa. O päť minút neskôr na opačnej strane ihriska Nicolas Otamendi nedovoleným zákrokom poslal k zemi Derlisa Gonzaleza a rozhodca ukázal na biely bod. Paraguajčan však ponúknutú príležitosť nevyužil. 

 

"Potvrdil, že je naša brankárska jednotka. Dôverujeme mu. Chytil jedenástku a udržal nás nažive, podal veľmi dobrý výkon. Proti Kataru pôjde o všetko, musíme vyhrať," vyhlásil argentínsky kormidelník Lionel Scaloni.

 

 

Paraguaj má pred posledným kolom postupové tromfy vo vlastných rukách, v prípade víťazstva nad Kolumbiou sa do štvrťfinále prebojuje z druhého miesta. Argentína získala zatiaľ len jediný bod, preto musí zdolať Katar a dúfať v pomoc Kolumbie, pravda, so štyrmi bodmi na konte sa môže celkom reálne dostať do vyraďovacej fázy aj ako jeden z dvoch najlepších tímov z tretích miest v základných skupinách. 

 

Copa America

B-skupina

Sao Paulo

Kolumbia - Katar 1:0 (0:0)

Gól: 86. Zapata

 

Belo Horizonte

Argentína - Paraguaj 1:1 (0:1)

Góly: 57. Messi (z 11 m) - 37. Sanchez

 

tabuľka:

1. Kolumbia 2 2 0 0 3:0 6*

2. Paraguaj 2 0 2 0 3:3 2

3. Katar 2 0 1 1 2:3 1

4. Argentína 2 0 1 1 1:3 1

 

* - postup do štvrťfinále

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies