Iba počas víkendu v Stredozemnom mori zachránili takmer tritisíc migrantov pred utopením

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 07:49 • 2 min
Iba počas víkendu v Stredozemnom mori zachránili takmer tritisíc migrantov pred utopením

RÍM - Približne 2850 migrantov zachránili počas uplynulého víkendu pri námorných operáciách v centrálnej časti Stredozemného mora.

slovakia

left justify in out

Našli pri nich tiež osem tiel a najmenej 52 ľudí je nezvestných, oznámila v nedeľu večer talianska pobrežná stráž. Počas nedele objavili záchranné zložky v rôznych plavidlách s migrantmi okolo 1200 ľudí pri celkovo 11 operáciách po tom, ako ich zachránili približne 1650 pri 12 operáciách v priebehu soboty.

 

Zachránení uviedli, že nezvestní sú najmenej 52 migranti, ktorí s nimi cestovali, dodal hovorca pobrežnej stráže, ktorá koordinuje záchranné operácie.

 

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) vyjadril v nedeľňajšom vyhlásení hlboké znepokojenie nad najnovšími správami o obetiach v Stredozemnom mori.

 

"Viac ako 1770 ľudí podľa odhadov zatiaľ v roku 2017 zomrelo alebo je nezvestných po snahe dostať sa cez Stredozemné more, a to je len začiatok letnej plavebnej sezóny. Ďalší podľa predpokladov zomreli v Sahare pred tým, ako dorazili do Líbye," uviedol UNHCR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies