I. Choma sa vyhlásil za víťaza volieb, I. Harman priznal porážku

NETKY.SK • 29 November 2010, 09:52 • 2 min
I. Choma sa vyhlásil za víťaza volieb, I. Harman priznal porážku

I. Choma sa vyhlásil za víťaza volieb, I. Harman priznal porážku

slovakia

left justify in out

img

Kandidát na primátora Žiliny Igor Choma (Smer-SD, HZDS, HZD, SZ) na základe priebežných neoficiálnych výsledkov potvrdil víťazstvo vo voľbách. Doterajší primátor Ivan Harman (SDKÚ-DS) priznal volebnú porážku. Po spočítaní väčšiny okrskov získal Choma podľa jeho vyjadrenia 9500 hlasov, kým Harman (SDKÚ-DS) iba približne 4500 hlasov.
„Ten rozdiel som nečakal. Stále som bol v domnienke, že bude veľmi malý a že je to naozaj na hrane. Skutočne som prekvapený. Ale možno to práve svedčí aj o tom, že politika, ktorú robilo predchádzajúce vedenie, nebola dobrá a myslím, že Žilinčania to jednoducho zrátali,“ skonštatoval Choma.
Zdôraznil, že za veľmi dôležité považuje aj zloženie poslaneckého zboru. „Pretože mať silnú podporu v zastupiteľstve je obrovská vec. Pokiaľ tá podpora nebude, budem samozrejme rokovať so všetkými politickými stranami. Tak, aby to nebolo o politickej príslušnosti, ale o tom, aby sme naozaj s poslancami ťahali veci dopredu,“ povedal Choma.
Doterajší primátor Žiliny pre novinármi poďakoval členom volebného štábu a kolegom, ktorí kandidovali na poslancov do mestského zastupiteľstva. „Ale chcem veľmi poďakovať aj tým, ktorí štyri roky v zastupiteľstve pracovali. Rovnako všetkým pracovníkom na úrade, pracovníkom, ktorí pomáhali realizovať víziu zmeny spred štyroch rokov. Myslím si, že odovzdávame slušné mesto. V tejto chvíli sa mi žiada povedať už len to, že každé voľby sú sviatkom demokracie a Žilina a Žilinčania si vybrali. A chcem popriať novému primátorovi, aby sa mu dobre pracovalo v prospech všetkých Žilinčanov,“ dodal Harman.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies