Hyundai Mobis od roku 2004 investovala na Slovensku 230 miliónov eur

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:17 • 2 min
Hyundai Mobis od roku 2004 investovala na Slovensku 230 miliónov eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Hyundai Mobis od roku 2004 preinvestovala na Slovensku 230 miliónov eur. Uviedol to podľa informácií komunikačného oddelenia Ministerstva hospodárstva (MH) SR Myung-Chul Chung, prezident spoločnosti Hyundai Mobis, v rámci druhého dňa pracovnej cesty šéfa MH SR Pavla Pavlisa v Kórejskej republike, ktorý sa stretol s predstaviteľmi Hyundai Mobis a Samsung Electronics.

slovakia

left justify in out

 "V tomto roku sme v SR preinvestovali takmer 13 miliónov eur a v roku 2015 máme naplánované investovať až 21 miliónov eur. V roku 2015 by tak na Slovensku mohlo vzniknúť viac ako 100 nových pracovných miest," priblížil Myung-Chul Chung.
     

Pavlis v Kórei informoval, že na zlepšenie investičného prostredia v SR sa pripravil balíček opatrení, ako napríklad skrátenie schvaľovacieho procesu investičných stimulov na 3 mesiace, odstránenie komplikácie, že firma nemôže požiadať pomoc, ak už niektorá z firiem skupiny o ňu požiadala, ďalej možnosť čerpať hotovostný grant, či zvýšenie intenzity pomoci v Žilinskom kraji z 25 % na 35 %. "Dôležité sú aj opatrenia v oblasti výskumu a vývoja, kde chceme čerpať zdroje z fondov Európskej únie," doplnil Pavlis.
     

Vedenie Hyundai Mobis sa zajímalo aj o dostavbu diaľnice zo Žiliny do Českej republiky. Minister kórejskú stranu informoval, že s výstavbou diaľničného prepojenia medzi Žilinou a Ostravou sa už začalo a dokončiť by sa malo do dvoch rokov.
     

Spoločnosť Samsung Electronics preinvestovala v tomto roku na Slovensku 10 miliónov eur, pričom zamestnáva priamo 3400 a nepriamo takmer 10.000 pracovníkov. Vedenie spoločnosti Samsung Electronics sa taktiež zaujímalo o podporu výskumu a vývoja a o možnosti zníženia poplatkov TPS (tarifa za prevádzkovanie systému u elektriny, pozn. TASR). Minister Pavlis predstaviteľov spoločnosti ubezpečil, že cena poplatkov TPS bude predmetom rokovaní po schválení štátneho rozpočtu SR, pretože trápi viacerých podnikateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies