Hviezdou Bratislavského majálesu bude francúzsky žonglér Iya Traoré

NETKY.SK • 27 Apríl 2011, 11:59 • 2 min
Hviezdou Bratislavského majálesu bude francúzsky žonglér Iya Traoré

Hviezdou Bratislavského majálesu bude francúzsky žonglér Iya Traoré

slovakia

left justify in out

img

Množstvo podujatí pre rôzne vekové kategórie a mimoriadne až počas troch dní ponúka štvrtý ročník mestského festivalu Bratislavský majáles. Uskutoční sa od 29. apríla do 1. mája.
"S programom začneme v piatok a tentoraz očakávame oveľa viac záujemcov, pretože na Tyršovom nábreží, kde budú koncerty, bude aj zóna pre hokejových fanúšikov. Spojenie Petržalky so Starým Mestom zabezpečí bezplatný propeler," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii bratislavský primátor Milan Ftáčnik.
Podľa predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša chcú festivalom dôstojne odštartovať tohtoročnú kultúrnu sezónu. "Veľmi nám záleží, aby to bolo tentoraz so silným signálom do celého sveta, keďže sa začína hokejový šampionát," zdôvodnil Frešo.
Otvárací ceremoniál festivalu bude na Hlavnom námestí v piatok (29.4.) o 18. h s kapelou Bratislava Hot Serenaders. V rovnakom čase sa začne koncert na petržalskom brehu Dunaja. Na Tyršovom nábreží sa o zábavu postarajú hudobné skupiny Billy Barman, AMO & Banana Band, Vetroplach a Mariša. Oveľa viac príležitostí pre divákov bude počas celej soboty.
"Multispektrálny program je zabezpečený na siedmich pódiách s množstvom účinkujúcich. Hviezdou bude freestajlový futbalista Iya Traoré, 24-ročný obdivuhodný žonglér zo súťaže Francúzsko má talent," prezradil Pavol Murín z občianskeho združenia Bratislavský majáles.
Lákadlom bude aj šesťhodinový koncert na Tyršovom nábreží. Prvý raz si na majálese zahrá Slobodná Európa aj legendárne Prúdy s Pavlom Hammelom. Predstavia sa aj kapely Hex, All Stars Open Band a spevák Richard Müller. Sobotný programu zakončí pred 22. h ohňostroj strieľaný z plavidla na hladine rieky za hudobných motívov Straussovho valčíka Na krásnom modrom Dunaji.
"Chceme dať najavo, že aj cyklistika patrí do Bratislavy a pripravili sme 20 km trasu pre všetkých záujemcov. Stačí prísť s bicyklom v nedeľu pred 14. hodinou na Tyršovo nábrežie," láka na aktívny pohyb Frešo.
Sprievodným podujatím festivalu je na Novom moste fotografická výstava o slovenskej hokejovej histórii, ktorú pripravil športový fotograf Ján Súkup.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies