Hurikán Ingrid a búrka Manuel ničia Mexiko, zabili najmenej 34 obetí

NETKY.SK • 17 September 2013, 10:58 • 2 min
Hurikán Ingrid a búrka Manuel ničia Mexiko, zabili najmenej 34 obetí

VERACRUZ - Najmenej 34 obetí si v Mexiku vyžiadali hurikán Ingrid a tropická búrka Manuel, zvyšky z ktorých dnes priniesli prudké dažde na severovýchod a juhozápad krajiny.

slovakia

left justify in out

Mexická vláda uviedla, že krajina nezažila podobnú krízu - spôsobenú počasím - od roku 1958. Vtedy Mexiko naraz zasiahli dve tropické búrky, pričom každá udrela na inom pobreží, uviedla tlačová agentúra AP.

Guvernér mexického štátu Veracruz informoval, že 12 ľudí zahynulo, keď zosuv pôdy zmietol autobus, idúci z mesta Altotonga. Vyše 23.000 ľudí vo Veracruze opustilo domovy v dôsledku silných dažďov, ktoré priniesol hurikán Ingrid. Poškodilo najmenej 20 diaľnic a 12 mostov.

K veľmi vážnym škodám došlo aj v mexickom štáte Guerrero, kde pri tropickej búrke Manuel zahynulo 15 osôb. Úrady uviedli, že ľudia prišli o život pri zosuvoch pôdy, utopili sa v rozvodnených riekach a zomreli pri autonehodách na mokrej horskej diaľnici.

Povodne spôsobili, že polícia uzavrela hlavnú diaľnicu z Mexika do Acapulca. Kvôli výpadkom elektriny v letovisku Acapulco zatvorili hlavné letisko, čo cez sviatočný víkend odrezalo od sveta mnohých turistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies