FIFA udelila bývalému prezidentovi Španielskej futbalovej federácie Rubialesovi trojročný dištanc

NETKY.SK • 30 Október 2023, 18:30 • 2 min
FIFA udelila bývalému prezidentovi Španielskej futbalovej federácie Rubialesovi trojročný dištanc

PARÍŽ - Bývalý šéf španielskeho futbalu Luis Rubiales dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) trojročný dištanc. Funkcionár pobozkal reprezentantku Jennifer Hermosovú na pery po finále MS, v ktorom Španielky zdolali Angličanky 1:0.

slovakia

left justify in out

"Disciplinárna komisia FIFA zakázala Luisovi Rubialesovi na tri roky všetky aktivity súvisiace s futbalom na národnej i medzinárodnej úrovni," uviedol riadiaci orgán svetového futbalu vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra DPA. Rubiales má 10 dní na to, aby sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal.

FIFA už v auguste dočasne suspendovala štyridsaťšesťročného funkcionára na 90 dní. Rubiales nakoniec v septembri odstúpil z funkcie prezidenta Španielskej futbalovej federácie.

Rubiales pobozkal Hermosovú na pery po finále MS, v ktorom Španielky zdolali Angličanky 1:0 a radovali sa zo zisku svojho prvého titulu. Rubiales trval na tom, že bozk bol konsenzuálny, Hermosová to poprela. Španielska reprezentantka takisto povedala, že federácia na ňu a jej rodinu tlačila, aby prejavila prezidentovi podporu bezprostredne po škandále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Sky Sports
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies