Hugo maskot Hodiny deťom sa predstaví na Veľkom festivale maskotov

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 16:29 • 2 min
Hugo maskot Hodiny deťom sa predstaví na Veľkom festivale maskotov

BRATISLAVA - Hugo, maskot charitatívneho projektu Hodina deťom sa predstaví na nedeľnom Veľkom festivale maskotov v bratislavskej ZOO.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala Martina Slušná, PR manažérka Nadácie pre deti Slovenska. Nadácia v tomto roku organizuje už 16. ročník charitatívnej zbierky Hodina deťom. Podporiť charitatívnu zbierku budú môcť aj návštevníci festivalu, napríklad zakúpením kľúčenky v hodnote 3,5 eura alebo dobrovoľným príspevkom do pokladničky v stánku Hodiny deťom.

 

Veľký festival maskotov sa uskutoční v nedeľu 4. mája a potrvá od 14:30 do 18:30. Jeho prvoradou úlohu je zabaviť deti. Na podujatí môžu stretnúť postavičky z rozprávok, či maskoty rôznych firiem, spoločností a športových klubov. V rámci pódiového programu vystúpi Ujo Ľubo s rozprávočkou, tanečné súbory, detské divadielko, nebudú chýbať hudobné vystúpenia či čítanie rozprávok známymi osobnosťami. V rámci Hodiny deťom vystúpi známa detská spisovateľka Petra Nagyová- Džerengová s dobrodružstvami malej Klárky. Deti pobavia aj veselé kúsky lektorov z Prvej školy nového cirkusu "Cirkus-Kus". V rámci sprievodných aktivít nebudú chýbať tvorivé dielne, nafukovadlá alebo napríklad maľovanie na tvár. Veľkou atrakciou podujatia bude krst žirafieho samčeka Melmana, ktorý sa v bratislavskej ZOO narodil 18. januára 2014. „Podujatie je veľmi milým spestrením začiatku sezóny v ZOO. Určite poteší rodiny s deťmi, na ktoré čakajú zaujímavé aktivity," uviedla Katarína Matejovičová z bratislavskej ZOO. "Sme radi, že naša ZOO ponúkne ďalšie originálne podujatie a veríme, že v nedeľu 4. mája zavíta do ZOO množstvo návštevníkov," dodala. 

 

.Maskot Hugo vznikol v roku 2000 a jeho autorom je známy karikaturista Martin „Shooty“ Šútovec. "Hugo je pevnou súčasťou Hodiny deťom a nielenže je kamarát všetkých detí a teší sa ich obľube, ale najmä v sebe stelesňuje to, čo Hodina deťom reálne robí: podporuje užitočné a jedinečné projekty pre deti na Slovensku," povedal Jaroslav Krafka z Hodiny deťom. Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka organizovaná Nadáciou pre deti Slovenska. Od roku 1999 sa nadácii podarilo vyzbierať na podporu detí viac ako 4 milióny eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies