Lewis Hamilton vyhral preteky na legendárnom Nürburgringu a vyrovnal rekond Michaela Schumachera

NETKY.SK • 12 Október 2020, 09:03 • 2 min
Lewis Hamilton vyhral preteky na legendárnom Nürburgringu a vyrovnal rekond Michaela Schumachera

NÜRBUNGRING- Líder šampionátu Lewis Hamilton vyhral VC Eiffelu a pripísal si historické 91.víťazstvo vo F1, týmto víťazstvom vyrovnal rekord legendy F1 Michaela Schumachera.

slovakia

left justify in out

Šťastný Hamilton, smutný Bottas

Hneď po štarte sa Lewis snažil dostať pred Bottasa ale Bottas si dokázal perfektne ustrážiť prvú pozíciu a od úvodnych kôl udával tempo. Krátko pred prvými zástavkami v boxoch, fínsky pretekár pri vstupe do prvej zákruty prebrzdil svoje predné pneumatiky a to využil Hamilton, ktorá sa pekným manévrom dokázal dostať pred Bottasa. Bottas okamžite zamieril do boxov ale to najhoršie mal Valtteri iba pred sebou. O pár minúť neskôr sa Valtteri ocitol bez dostatočného výkonu a musel z pretetov odstúpiť. Lewis si svoje víťazstvo nedal nikým zobrať a vyhral preteky na legendárnom Nürburgringu. Na druhom mieste sa umiestnil tak ako už tradične pilot Red Bullu Max Verstappen a tretie miesto získal Daniel Ricciardo z Renaultu. Ako honor pre Hamiltona bola jedna z prílb 7-násobného majstra sveta Michaela Schumachera, ktorú Hamiltonovi odovzdal syn nemeckej legendy Mick Schumacher.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

Šéf Renaltu prehral stávku a bude si musieť dať niečo vytetovať

"Boss" tímu Renault Cyril Abiteboul sa na začiatku sezóny stavil s Danielom Ricciardom, že ak Austrálčan získa v tejto sezóne pódium tak si nechá spraviť tetovanie a to, že čo si dá vytetovať mu vyberie práve Ricciardo. Ricciardo bol už párkrát blízko k zisku prvého pódia pre Renault ale nikdy sa mu to nepodarilo ale nakoniec sa mu to podarilo práve na VC Eiffelu. Po vypadnutiach Bottasa a Alexandra Albona, využil Ricciardo svoju šancu naplno a získal prvé pódium pre stajňu Renault. "Nieje to moje prvé pódium ale pocitovo to je pre mňa znova ako prvé pódium," vyjadril sa Ricciardo v popretekovom rozhovore.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Ricciardo (@danielricciardo),

 

"Supernáhradník" Nico Hülkenberg

Pilot Racing Pointu Lance Stroll sa necítil pred kvalifikáciou v najlepšej koži a nakoniec ho musel zastúpiť nemecký pilot Nico Hülkenberg, ktorý pred pretekmi odjazdil iba 4 kolá v kvalifikácii. Do pretekov štartoval z posledného miesta ale podal spektakulárny výkon. Z 20.miesta sa dokázal vyšplhať na 8.priečku a získal ďalšie body do svetového šampionátu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies