Slovenský filharmonický zbor vystúpi v "Moravskom Versailles"

NETKY.SK • 18 August 2023, 16:48 • 2 min
Slovenský filharmonický zbor vystúpi v "Moravskom Versailles"

BRATISLAVA - Slovenský filharmonický zbor (SFZ) vystúpi v sobotu 19. augusta na Medzinárodnom hudobnom festivale Petra Dvorského. V poradí 25. ročník podujatia sa koná od 5. do 19. augusta v Jaroměřiciach nad Rokytnou na Morave, informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie (SF) Martina Tolstova.

slovakia

left justify in out

Program záverečného koncertu festivalu bude patriť dielam Wolfganga Amadea Mozarta. "Na úvod zaznie Malá nočná hudba KV 525 a koncert, ale aj tohtoročný festival uzavrie Mozartovo Rekviem d mol KV 626," spresnila ku koncertu, ktorý zaznie pod taktovkou Leoša Svárovského v interpretácii Moravskej filharmónie Olomouc, SFZ a štyroch sólistov. Tými sú Marta Chila Reichelová, soprán, Lucia Hilscherová, alt, Jaroslav Březina, tenor, Jiří Brückler, bas.

"Mozartovo Rekviem patrí medzi jedno z najslávnejších diel svetovej hudobnej literatúry. Je posledným z jeho 626 opusov, ktoré počas svojho krátkeho života skladateľ skomponoval," uvádza SF k dielu, na ktorom autor pracoval pred svojou smrťou v roku 1791.

 

Filharmónia pripomína, že Mozart dokončil prvé dve časti diela, z ostatných sa zachovali skice, ktoré podľa Mozartových poznámok dokončil jeho žiak Franz Xaver Süssmayr. "Koncert festivalu v ´Moravskom Versailles´ sa začne o 20.30 h v zámockej záhrade," avizuje SF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies