Hrozí nám ničivá katastrofa?

NETKY.SK • 7 November 2015, 16:35 • 2 min
Hrozí nám ničivá katastrofa?

BRATISLAVA - Biely dom na základe varovania amerických vedcov zostavil katastrofický plán, ktorý by mal byť aplikovaný v roku 2022. V tomto roku by podľa výpočtov mala Zem zasiahnuť ničivá slnečná búrka.

slovakia

left justify in out

Ničivá slnečná erupcia by mala usmrtiť stovky miliónov ľudí. Takisto by mali byť zničené zdroje elektrickej energie, čo by znamenalo, že by sme boli odstrihnutí od všetkých potrebných systémov. A to minimálne na mesiac. Posledná búrka podobného charakteru zasiahla Zemi v roku 1859. Mohutný výpadok elektrickej energie vtedy vyradil z prevádzky telegrafické ústredne. Dnes by tento výpadok znamenal úplnú katastrofu, lebo na elektrine sú závislé všetky systémy naviazané na spoločnosť.

 

A aká je pravdepodobnosť, že táto ničivá búrka v roku 2022 Zem skutočne zasiahne? 12 percent, to je odhad vychádzajúci z prepočtov odborníkov.

 

Zdanlivo zanedbateľné číslo spôsobilo v Bielom dome ale veľké obavy. Preto už dopredu zostavili katastrofický plán o šiestich bodoch. Ten zahŕňa aj opatrenia na evakuáciu obyvateľov, na tú by mali od varovania pred búrkou len hodinu. Pre navýšenie času potrebného na nutnú prípravu preto vláda vysiela do vesmíru ďalšie satelity.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies