Hrnko: Podpredseda SNS pokutu platiť nemusí, dostal ju protizákonne

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 10:01 • 2 min
Hrnko: Podpredseda SNS pokutu platiť nemusí, dostal ju protizákonne

BRATISLAVA – Poslanec NR SR a podpredseda SNS Anton Hrnko nemusí platiť pokutu za to, že mal podľa policajnej hliadky svojou jazdou pri preraďovaní sa z ľavého do pravého jazdného pruhu ohroziť iných účastníkov cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

Polícia na mieste 21. januára  Hrnkovi odobrala vodičský preukaz a udelila pokutu. Hrnko pokutu odmietol zaplatiť a proti rozhodnutiu sa odvolal.

Bratislavský krajský dopravný inšpektorát ako odvolací správny orgán dospel k záveru, že predmetné rozhodnutie prvostupňového správneho orgánu je nezákonné a nemalo byť vydané vôbec.

 

Bolo v rozpore so zákonom. „Policajti by sa mali správať ohľaduplne k vodičom cestnej premávky, nemali by zvyšovať hlas a byť nepríjemní pokiaľ si to situácia nevyžaduje. K zasahujúcim policajtom necítim žiadne negatívne emócie. Verím, že sa zo situácie poučia a budú sa k občanom správať ohľaduplnejšie,“ povedal Hrnko pre agentúru SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies