Dnešný útok v Londýne vyhlásili za teroristický čin

NETKY.SK • 29 November 2019, 20:24 • 2 min
Dnešný útok v Londýne vyhlásili za teroristický čin

LONDÝN - etropolitná polícia v Londýne vyhlásila útok pri London Bridge, pri ktorom útočník pobodal viacero ľudí, za teroristický incident. Muža podozrivého z útoku policajti zastrelili na mieste.

slovakia

left justify in out

Šéf protiteroristického oddelenia britskej polície Neil Basu vysvetlil, že políciu pred 14:00 privolali k pobodaniu v priestoroch blízko London Bridge. "Podozrivého muža zastrelili špecializovaní ozbrojení dôstojníci z policajného zboru a môžem potvrdiť, že tento podozrivý zomrel na mieste," uviedol. Ako tiež Basu upozornil, v Londýne zvýšia počet policajných hliadok.

 


Basu okrem iného uviedol, že bude situáciu konzultovať s premiérom Borisom Johnsonom. Ten už na Twitteri poďakoval záchranným službám a verejnosti za ich odvahu pri reakcii na útok. Členom verejnosti za "riskovanie vlastnej bezpečnosti" poďakoval aj londýnsky starosta Sadiq Khan, pričom zároveň vyzval obyvateľov, aby boli ostražití a nahlásili polícii čokoľvek podozrivé.

 


Polícia po incidente vyzvala ľudí v okolí, aby sa riadili pokynmi prítomných policajtov. Britská dopravná polícia uzavrela vlakovú stanicu London Bridge station, na ktorej teraz nezastavujú vlaky.

 

img


London Bridge sa stal dejiskom teroristického útoku aj 3. júna 2017. Trojica mužov vtedy vrazila na moste dodávkou do chodcov a následne zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej zóne Borough Market. Útok si vyžiadal osem mŕtvych a takmer 50 zranených.

 


Piatkový incident sa stal po tom, čo Británia 4. novembra znížila úroveň teroristickej hrozby z "vážnej" na "značnú", čo znamená, že pravdepodobnosť takýchto útokov bola "pravdepodobná" skôr ako "veľmi pravdepodobná", pripomína spravodajský portál BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies