Odpoveď Ruska ohľadom odmiestnenia ponoriek od pobrežia USA bola okamžitá

NETKY.SK • 5 November 2019, 10:05 • 2 min
Odpoveď Ruska ohľadom odmiestnenia ponoriek od pobrežia USA bola okamžitá

MOSKVA – Washingtonu sa nepáči, že ponorkové raketové nosiče Ruskej federácie sú stále častejšie pozorované pri pobreží Spojených štátov. Biely dom vyjadril znepokojenie nad touto situáciou. Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie okamžite dalo odpoveď.

slovakia

left justify in out

Americkí diplomati pohrozili ruskej strane, že ak neprestane provokovať, budú musieť použiť silu a poukázali na skutočnosť, že nejde o hračky, ale o serióznu reakciu na podvodnú lokalizáciu ruskej techniky v blízkosti pobrežia Spojených štátov.

 

Odpoveď ruského ministerstva zahraničných vecí bola okamžitá. Slovo prevzala oficiálna zástupkyňa odboru Mária Zakharová. Politik poznamenal, že nevidí dôvod na takúto rétoriku, pretože ponorky neporušujú rámec neutrálnych vôd Spojených štátov. 

 

V medzinárodnom práve existujú totiž normy týkajúce sa pobrežných vôd tej ktorej krajiny. Podľa diplomata nemajú želania štátneho ministerstva vo Washingtone žiadnu moc a navyše, Rusko nemá v úmysle plniť žiadny rozmar štátov.

 

 

Mária Zakharová v reakcii na to vyčítala americkej strane podobné správanie sa v rámci plavby ponoriek, ktoré sa pomerne často objavujú v blízkosti pobrežia Ruskej federácie. Zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí zdôraznila, že ak Amerika v tejto otázke začne od seba, potom aj Rusko bude rozmýšľať či stiahnuť raketové lode a ponorky, ktoré aj tak nič neporušujú, keďže sa pohybujú v neutrálnych vodách v blízkosti Spojených štátov. Podľa jej vyjadrení je však Rusko pripravené reagovať aj na útoky a agresívne správanie súpera. To platí aj v prípade rozpútania vojnového konfliktu. Zacharová uistila amerických kolegov, že odpoveď Ruskej federácie bude veľmi rýchla a primeraná.         

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies