Ako to bude ďalej s Růžičkom a Kozubovským? RFA má s nimi veľké plány

NETKY.SK • 14 Jún 2023, 20:00 • 2 min
Ako to bude ďalej s Růžičkom a Kozubovským? RFA má s nimi veľké plány

Počas tlačovej konferencie po turnaji RFA 11 sa promotér Boris Marhanský vyjadril aj na adresu dvoch hviezdnych českých postojárov Tadeáša Růžičku a Matěja Kozubovského, ktorí sa už nejaký čas v organizácii nepredstavili. V súvislosti s Růžičkom bolo v hre aj ďalšie pôsobenie v iných organizáciách, no najbližšie by sa mal predstaviť opäť v RFA, kde ho čaká titulový zápas s Jacobom Mikulom.

slovakia

left justify in out

Obaja v titulových zápasoch?

Matěj Kozubovský sa predstavil v rámci organizácie RFA len jedinýkrát, keď hneď na úvodnom turnaji Warm-Up zdolal Jakuba Benka na body. Ten sa po návrate na víťaznú vlnu predstavil v titulovom zápase s Joiltonom Lutterbachom na RFA 11, kde sa brazílsky bojovník aj stal historický prvým šampiónom organizácie pod pravidlami Real Fight.

 

img

 

„Joilton si ho pýtal v klietke, že kde je Matěj Kozubovský, ale viem, že Joilton si proaktívne chcel dať zápas aj s Vladom Idrányim, takže uvidíme,“ povedal Boris Marhanský na tlačovej konferencii.

 

O dosť jasnejšie to vyzerá s Tadeášom Růžičkom, ktorý na RFA 9 spoznal aj titulového vyzývateľa. Jeho súperom bude Jacob Mikula, čo potvrdil aj sám Marhanský: „Tadeáš má mať zápas o titul s Jacom Mikulom, takže teraz to bude na Lukášovi (Bodym), aby tento zápas dohodol. Verím, že ešte v druhej polovici tohto roka,“ načrtol majiteľ RFA.

 

Noví šampióni majú obrovskú radosť

Okrem skvelých zápasov sme na RFA 11 boli aj svedkami korunovácie dvoch nových kráľov organizácie, Dominika Humburgera a Joiltona Lutterbacha. Humburger sa stal dočasným šampiónom strednej váhy v MMA a po zápase neskrýval nadšenie. „Samozrejme, som veľmi rád, ale ten titul musím ešte potvrdiť, pretože to bol zápas na short notice. Vďakabohu, že to súper vzal a príprava neprišla nazmar,“ povedal Humburger po RFA 11.

 

img

 

Lutterbach nepotreboval na knokaut Jakuba Benka ani jedno celé kolo a po Sebastiánovi Fapšovi získal skalp ďalšieho elitného postojára. „Nečakal som, že bude koniec už v 1. kole, ale nechcel som zápas na 5 kôl, keďže som zápas vzal tri dni dozadu. Ale premýšľal som, že v 1. kole mám dobré cítenie a vzdialenosť. Videl som príležitosť a vedel som, že to dokážem. Užil som si ten moment a som za to veľmi šťastný,“ popísal svoje pocity po dominantnej výhre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies