Glváč bude čeliť odvolaniu z funkcie podpredsedu NRSR

NETKY.SK • 25 Október 2019, 18:19 • 2 min
Glváč bude čeliť odvolaniu z funkcie podpredsedu NRSR

BRATISLAVA - Opozičné hnutie OĽaNO odovzdalo dnes popoludní do podateľne Národnej rady (NR) SR dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chcú odvolať Martina Glváča (Smer-SD) z funkcie podpredsedu NR SR.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto konania je údajná komunikácia Glváča s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Predseda NR SR Andrej Danko má v zmysle rokovacieho poriadku zvolať schôdzu do siedmich dní od odovzdania podpisov. Zo zverejnenej komunikácie podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča vyplýva, že mal Glváč vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Marian K. nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby.

 

 

 

 

 

 

 

Glváč medializované tvrdenia odmieta, podal pre ne aj trestné oznámenie. Poznamenal, že líder OĽaNO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trvá na tom, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012. Matovič tvrdí, že Glváč klame. Premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini uviedol, že o medializovanej komunikácii budú v Smere-SD hovoriť a nebudú ju prehliadať. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár vyhlásil, že ak polícia zistí, že je komunikácia medzi Glváčom a Marianom K. pravdivá, podpredseda parlamentu sa na svojom poste neudrží.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies