Jaroslav Naď zdôraznil nutnosť ísť príkladom. Čo ďalšie budú mať v rezorte zelené?

NETKY.SK • 21 December 2020, 16:14 • 2 min
Jaroslav Naď zdôraznil nutnosť ísť príkladom. Čo ďalšie budú mať v rezorte zelené?

Päť sanácií, kryt na bicykle či včelí úľ v areáli ministerstva. Aj to podľa šéfa rezortu hovorí svoje. No predstavil aj ďalšie ekologické novinky svojho rezortu.

slovakia

left justify in out

Vláda Igora Matoviča sa netají tým, že má veľmi pozitívny vzťah k prírode a jej ochrane. Minister Ján Budaj napr. začal robiť potrebné kroky k sanácii jednej z najväžnejších ekologických záťaží – tzv. trojuholníka smrti na východnom Slovensku.

 

Ale to nie je všetko. Ekologicky sa správajú aj jeho iní jeho vládni kolegovia. Napríklad šéf rezortu obrany Jaroslav Naď. Pritom ministerstvo obrany nie vždy vo svete je synonymom ekológie, tak slovenský rezortný šéf na sociálnej sieti zdôraznil, že je pre neho veľmi dôležitá. A spomenul aj kroky, ktoré už uskutočnil.

 

 

„Umiestnením prvého krytého stojiska na bicykle, či osadením včelích úľov v areáli rezortu obrany sme odštartovali napĺňanie vízie zeleného rezortu,“ pripomenul nedávne aktivity, no z pohodlia domácej karantény napísal aj o ďalších zaujímavých nápadoch, ako urobiť ministerstvo ešte viac zelenším.

 

K nevyhnutnosti sanácie území sa pridal aj rezort obrany keď sa „podarilo úspešne zrealizovať 5 projektov sanácii environmentálnych záťaží v lokalitách Piešťany, Michalovce, Martin, Sliač a Jamník“.

 

 

Najnovšie Naď poukazuje aj na aktivity Vojenských lesov a majetkov, „ktoré šetrne k prírode bojujú proti podkôrnemu hmyzu“. No zelené snahy podľa nominanta OĽaNO budú pokračovať aj v budúcnosti. A za jeden z príkladov použil aj najznámejší symbol boja s neporiadkom – smetný kôš.

 

„V tomto úsilí však pokračujeme - prispievať k napĺňaniu našil ´zelených cieľov´ budú aj nové koše na separovaný odpad,“ uzavrel Jaroslav Naď, ktorý sa lieči z ochorenia COVID-19.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies