Hovorca nemeckej vlády hovoril o raste pravicového radikalizmu

NETKY.SK • 11 September 2018, 06:00 • 2 min
Hovorca nemeckej vlády hovoril o raste pravicového radikalizmu

BERLÍN - O znepokojujúcej miere antisemitizmu a o raste pravicového radikalizmu v nemeckej spoločnosti hovoril v pondelok na tlačovej konferencii v Berlíne hovorca tamojšej spolkovej vlády Steffen Seibert.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov ďalšiu z troch najväčších výziev v súčasnej spoločnosti predstavujú násilné zločiny spáchané jednotlivcami z radov utečencov.

 

"Je jasné, že jestvuje monopol moci štátu. To sa musí povedať všetkým a to je treba aj brániť," konštatoval.

Ak vláda musí takto zdôrazniť, že svojvoľná justícia a pouličné násilnosti sú tabu, je jasné, že čosi sa skutočne nepodarilo.

 

V takej situácii, ak zločiny majú za následok politické diskusie, protestné zhromaždenia a násilnosti voči nevinným, sú osobitne na ťahu bezpečnostné zložky. To, že práve teraz je šéf Spolkového úradu pre ochranu ústavy (BfV) konfrontovaný s výzvami na demisiu, situáciu nezlepšuje, poznamenala tlačová agentúra DPA.

 

Práve z radov príslušníkov bezpečnostných zložiek je evidentne cítiť znepokojenie nad skutočnosťou, že sa na protestných akciách uplynulých dní v saskom Chemnitzi opakovane nezúčastnili iba pravicoví radikáli, ale aj normálni občania. Situácia tak pripomína obdobie utečeneckej krízy, keď do ulíc nevychádzali iba extrémisti známi polícii, ale aj ľudia, ktorí nepatrili medzi nich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies