Ako funguje fond pomoci zriadený premiérom Matovičom?

NETKY.SK • 10 Apríl 2020, 14:20 • 2 min
Ako funguje fond pomoci zriadený premiérom Matovičom?

Fond vzájomnej pomoci, ktorý predstavil pred časom premiér Igor Matovič, je už zriadený ako transparentný účet v správe Úradu vlády SR. Podľa šéfa poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša môžu doň prospievať okrem poslancov aj verejnosť, firmy či iné spoločnosti. Na účte sú už zverejnené prvé príspevky.

slovakia

left justify in out

Účet funguje od 7. apríla

Transparentný účet je aktívny od 7. apríla, vedený je na webe Štátnej pokladnice pod názvom Fond vzájomnej pomoci. "Zodpovedný za jeho fungovanie je štatutár ÚV SR, teda vedúci ÚV SR. V najbližšej dobe zverejníme kompletné informácie o fungovaní tohto fondu," uviedol Úrad vlády.

 

img

 

Kam peniaze poputujú?

O prerozdelení financií z fondu má rozhodovať správna rada. Tvoriť ju majú podľa Šipoša ľudia z odborných kruhov, verejnosti i zástupcovia politických strán. Matovič ponúkol miesta v správnej rade aj opozícii. Na transparentnom účte je vidieť meno darcu i sumu, ktorou prispel. Podľa Šipoša by malo byť zverejnené aj to, kam peniaze poputujú.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Matovič (@igor_matovic_olano),

 

Na čo má slúžiť fond?

Fond má podľa premiéra slúžiť na riešenie individuálnych životných prípadov ovplyvnených krízou súvisiacou so šírením nového koronavírusu. Prispievať doň budú koaliční poslanci či ministri. Hnutie Sme rodina avizovalo, že posielať peniaze doň budú všetci poslanci hnutia, v SaS je to na dobrovoľnom rozhodnutí každého poslanca. Matovič pozval k iniciatíve aj opozíciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies