Horskí záchranári pomáhali poľskému horolezcovi

NETKY.SK • 30 December 2014, 08:21 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali poľskému horolezcovi

VYSOKÉ TATRY – Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) v pondelok zasahovali v Doline Zeleného plesa vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovali z tamojšieho oblastného strediska. Pomoc potreboval poľský horolezec, ktorý si počas lezeckého kurzu vykĺbil rameno. V sprievode kamarátov sa mu podarilo dostať na Chatu pri Zelenom plese. O pomoc pre neho záchranárov požiadal personál chaty. Traja profesionálni záchranári HZS po príchode na chatu zraneného ošetrili a končatinu zafixovali. Pacienta následne terénnym vozidlom transportovali k Domu HZS v Starom Smokovci. Tam ho prevzala privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci.

 

Záchranári HZS prednedávnom zasahovali aj v prípade ďalších poľských turistov. Tí sa vybrali na výstup na Ľadový štít vo Vysokých Tatrách. Návrat na Téryho chatu, kde boli ubytovaní, im znemožnili zlé poveternostné podmienky. Zostúpiť sa im podarilo do Javorovej doliny, odtiaľ vyčerpaní v ranných hodinách požiadali o pomoc. Šestica privolaných záchranárov HZS im poskytla základnú zdravotnú starostlivosť. Po zateplení s nimi zostúpili do Tatranskej Javoriny. Poľských turistov potom previezli terénnym vozidlom do Starého Smokovca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies