Home Credit poskytol v prvom polroku úvery za 100 mil. eur

NETKY.SK • 3 September 2013, 10:29 • 2 min
Home Credit poskytol v prvom polroku úvery za 100 mil. eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Home Credit Slovakia požičala v prvom polroku tohto roka svojim klientom takmer 100 mil. eur. Objem poskytnutých úverov tak medziročne navýšila o takmer tretinu. Spoločnosť ťahajú predovšetkým hotovostné bezúčelové úvery a kreditné karty, ktoré tvoria najväčšiu časť portfólia produktov. Informovala o tom Home Credit Slovakia.

slovakia

left justify in out

Pozitívne čísla dosiahla spoločnosť aj napriek nie príliš optimistickým údajom o vývoji hospodárstva zo začiatku roka. "Situácia nie je zásadne negatívna. Je vidieť stabilné ekonomické prostredie, ktoré dáva istotu do budúcna. Dočasne sa síce spotrebitelia odkláňajú od väčších investičných výdavkov, avšak na druhej strane hľadajú nové príležitosti,“ hodnotí situáciu generálny riaditeľ Home Credit Slovakia David Bystrzycki. 

Spoločnosť Home Credit Slovakia vznikla v roku 1999. Ponúka rôzne úverové produkty, a to pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, auto úvery, kreditné karty a revolvingové pôžičky. Je súčasťou Home Credit Group, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe a Ázii a táto skupina je zase súčasťou finančnej a investičnej skupiny PPF. Za celý minulý rok Home Credit Slovakia vykázala zisk 19,6 mil. eur, keď klientom poskytla úvery za 177 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies